Novak Đoković
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
Novak Đoković

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

HVALA ŠTO STE PRATILI PRENOS MEČA ĐOKOVIĆ - MEDVEDEV NA PORTALU ALO! 

ĐOKOVIĆ JE ISPAO SA TURNIRA! BOLJI OD NJEGA JE BIO MEDVEDEV SA 3:6. 6:4, 3:6 

KRAJ TREĆEG SETA! 

3:6. 6:4, 3:6  Posle 30:0 i tri vezana izgubljena poena, duplom servis greškom je poklonio Rusu meč loptu, usledila je bekhend dijagonala za kraj i prvu pobedu Rusa nad svetskim brojem jedan. Veliki uspeh za njega.  

3:6 6:4, 2:5 Posle dve duple greške Đoković dobio priliku da se vrati u utakmicu. Iskoristio je prvu brejk loptu i smanjio na 5:2 

3:6, 6:4, 1:5 Đoković je demolarisan, već ima 44 neiznuđene greške a Medvedev vodi sa 30:15 na Novakovom servisu! Još jedna greška i još jedan brejk za Medvedeva 30:40. Greška Danila za nerešen rezultat u gemu, 24 udarca je ova razmena imala! Odlični Rus opet ima priliku za brejk posle još jedne duge razmene udaraca! BREJK MEDVEDEVA! Đoković je pred porazom

3:6, 6:4, 1:4 Lagana potvrda brejka, Rus pred pobedom! Novak mora da se trgne sa nulom je izgubio gem na servis Medvedeva!

3:6, 6:4,1:3 Otvorio je poenom, gem na svoj servis. Potom je izgubio sledeća dva poena, loše je uputio drop šot, a posle dugačke razmene Rus je uputio isti takav udarac ali je Novak hitro odreagovao i uzvratio! Loptici je malo falilo da izađe van terena, 40:30. Već u sledećem Rus izjednačava! Loš drop šot Đokovića dovodi Medvedeva u prednost! BREJK MEDVEDEVA. Đoković mu je još jedno neiznuđenom greškom poklonio prednost!

3:6, 6:4, 1:2 Uzvraća Rus istom merom! Izgubio je samo jedan poen na svoj servis! 

3:6, 6:4, 1:1 Ekspresno je Đoković dobio svoj servis i izjednačio rezultat, bez izgubljenog poena!

3:6, 6:4, 0:1 Đoković je došao do prednosti od 30:0, ali je onda ekspresno stigao Medvedev do 30:40. Potom je Novak izjednačio na đus da bi nervozni Đoković na drugi servis Medvedeva poslao lopticu u mrežu  za prednost Rusa koji nije iskoristio šansu. Đoković je poklonio dva poena Medvedevu i tako je zatvoren prvi gem!

Posle kraće pauze, koju su obojica iskoristila za osveženje, meč se nastavlja servisima Danila Medvedeva.

KRAJ DRUGOG SETA 1:1

3:6 6:4 Odlični Đoković je direktom povisio na 30:0. Da bi svojim asom potvrdio dobru igru! Perfektan gem!

3:6 5:4 Sa nulom je Danil uzeo svoj gem i to u nekoliko minuta, tako da odluka pada pri Đokovićevom servisu!

3:6 5:3 Dve greške Novaka odvele su Rusa do 30:0 pri Đokovićevom servisu. Danil je poslao loptu u aut posle Novakovog servisa a zatim je u četvrtom poenu u tom gemu Đoković imao inicijativu od samog starta da Danil nije mogao da prebaci lopticu posle razmene! Došao je i do prednosti 40:30, da bi na Đokovićev drugi servis reagovao sudija koji je potvrdio da je posle jedne razmene loptica završila u autu, đus! Đoković je stigao do prednosti da bi onda rizikovao direktom kojeg je uspeo da pogodi tačna na liniju, a taj udarac je izbacio Rusa pa ga je Đoković dovršio veoma lagano! Težak gem za Đokovića!

3:6, 4:3 Drži se Medvedev i dalje u drugom setu, obojica tenisera su sigurni pri svojim servisima!

3:6, 4:2 Kao da se opustio, Nastavlja Đoković da igra drop šot udarce, ali sada je bolja anticipacija posle njih. Bez većih muka je uzeo svoj set!

3:6, 3:2 Dugačkom razmenom sa osnovne linije, Novak je uputio jedan slajs koji je izbacio Danila iz ritma i primorao ga je da pogreši. Rus je uzvratio brzim poenom da bi na sledeći servis, Novak uputio sjajan ritern gde je preuzeo kontrolu ali još jedna njegova greška je omogućila Medvedevu da smanji prednost!

 KAO DA SE IGRA U SAHARI!

3:6, 3:1 Greškom Medvedeva je počela odbrana zarađenog brejka! Dospeo je do prednosti 40:15 kada je poništen poen Medvedevu, Đoković je zatim izlaskom na mrežu potvrdio brejk i doneo sebi prednost u drugom setu!

3:6, 2:1 Novak je imao dve brejk lopte na servis Medvedeva ali je opet svojim nestrpljenjem i greškom dozvolio Rusu da izjednači! Sjajni slajs Đokovića za novu prednost na servis Medvedeva! Nakon toga je Rus prigovarao sudiji pošto je svoju frustraciju na kutiji koja se nalazi pored mreže! BREJK ĐOKOVIĆA! Sjajni lob Novaka za potvrdu brejka!

3:6, 1:1 Odlično je počeo svoj servis Novak, slajsom na mreži je doneo sebi prednost od 30:0 nakon dugačke razmene što je trend između ove dvojice. Ali je već na sledećem zakazao sa udarcem i još jednom prinuđenom greškom! I još jedna greška, Srbin poklanja poene Rusu! Ipak Novak stiže do prednosti. Sjajan poen Danila koji je anulirao prednost Đokovića! Imao je Rus priliku za brejk ali šalje loptu van terena! To kao da je dalo podstrek Novaku da završi ovaj gem koji je dosta dugo trajao!

0:1 Medvedev je počeo u istom ritmu i drugi set, imao je 40:15 kada je Đoković postigao dva poena i izjednačio rezultat. Posle velike razmene udarca sa osnovne linije, kao što se dešavalo tokom meča, Đoković je pogrešio i Medvedev je dobio besplatnu prednost! Silovito je Đoković vozao Rusa levo-desno da ovaj ne bi izdržao tu razmenu pošto je poslao lopticu u mrežu, đus! Sjajnim lobom je Medvedev počeo set!

POČEO DRUG SET!

VODI MEDVEDEV sa 1:0 U SETOVIMA! 

3:6 Đoković opet greši i čist smeč šalje u aut, Rus je potom došao do 0:30. Još jedna Novakova greška je odvela Medvedeva na 15:40 i dve set lopte! Veoma loš Đoković, tri direktna poena i 21 neiznuđena greška...

3:5 Bilo je 30:30 kada je posle duže razmene udarca, Novak poslao loš slajs posle koga je Medvedev izašao na mrežu ovaj ga je pokušao lobovati ali je Rus zakucao. Novak je ekspresno vratio na "đus" nako čega je Medvedev postigao As za prednost. Đoković je loše procenio i mislio je da je lopta otišla u aut pa je zbog toga ispucao lopticu jače nego što je trebao!

3:4  Proradio je forhend, dva poena je dobio posle odličnih udaraca sa osnovne linije! I zatvorio je uspešno gem!

2:4 Đoković ne pronalazi načine kako da uzme servis protivniku, Rus je hladnokrvno osvojio još jedan svoj servis a Đokoviću mora da prorade vineri! Medvedev ima po četiri neiznuđene greške direktnih poena.

2:3 Novak spasao tri brejk lopte! Medvedev je stigao do 0:40 ali usledio je fantastičan odgovor u vidu pet poena u nizu kojim je smanjio prednost Moskovljanina.

1:3 Vetar je baš "podivljao" u momentima kada je Rus servirao, duvao je upravo ka njemu pa je Đoković uspeo da dođe do 40:40 sa dva poena u nizu. Ipak, kada se šljaka "primirila" od silnog letenja nad terenom, primirila se i igra Medvedeva, koji je sprečio rivala da dođe do brejk šanse.

1:2 Novak je osvojio je ovaj gem bez većih problema i smanjio prednost Rusa u početnom setu.

0:2 Medvedev je potvrdio brejk sa nulom a očigledno da je ušao "zagrejaniji"

0:1 - Brejk za Rusa, Novak je loše počeo i već je na startu prepustio svoj servis, njegovi  udarci su neprecizni i olako pušta da Medvedev kontroliše temp!

UTAKMICA JE POČELA!

Pratite uživo Novaka Đokovića i Danil Medvedeva na portalu ALO!

Novak Đoković igra protiv Danila Medvedeva četvrtfinale mastersa u Monte Karlu a pobednika čeka polufinalni megdan sa Dušanom Lajovićem.

Novak i Medvedev su se sastajali do sada tri puta, u sva tru duela slavio je srpski teniser. Poslednji put igrali su u januaru u Melburnu i tada je Đoković pobedio u četiri seta.