Veliki rivali: Federer i Đoković
profimedia
Rod Lejver

EPA/ Lukas Coch

Rod Lejver, Foto: EPA/ Lukas Coch

* Lejver je osvojio 11 Grend slem titula

* Jedini teniser koji je uspeo dva puta da osvoji kalendarski Grend slem (1962. i 1969.), Đoković je uspeo da ponovi njegov uspeh 2016. godine, a ove je imao priliku da mu se pridruži.  

* Centralni teren po Australian openu nosi ime po Rod Lejveru.

 

Legenda svetskog tenisa, Australijanac Rod Lejver, ne krije da je oduvek bio poklonik igre Rodžera Federera, pažljivo posmatra njegove igre na Vimbldonu.

“Nisam gledao mnogo Đokovića, ali Nadal i Federer su igrali neverovatan tenis. Ne mislim da Rodžer može da igra mnogo bolje od ovoga. Odlično znam da on ne želi da igra duge mečeve, ali sada je sebi dao šansu zbog svoje psihološke strukture. Iskreno, voleo bih da Rodžer osvoji titulu”, rekao je Lejver.

Jasno je pokazao naklonost ka osmostrukom šampionu Vimbldona:

“Blizu je da napuni 38 godina, neće još dugo igrati, ali opet bi mogao da pobedi. Očekuje se to polufinale sa Rafom. Ipak, moj favorit za pehar je Novak Đoković”.

Potom se osvrnuo i na njegovog sunarodnika, Nik Kirjosa.

“On je posebna ličnost. Svakako ima talenat, jedan od najboljih servisa, volej. Veliki je talenat, sigurno bi mogao biti među tri ili čeriri najbolja, ali potrebno mu je da ga neki vodi ka tome, to Niku nedostaje u ovom trenutku. Nadam se da će sve uspeti da posloži u svom životu u nekoj tački karijere”, zaključio je Lejver.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO:

Novak Đoković đuska i peva uz "200 na sat"