Serena Vilijams i Marija Šarapova
twitter/indiatvnews
Serena Vilijams i Marija Šarapova

twitter/indiatvnews

Serena Vilijams i Marija Šarapova, Foto: twitter/indiatvnews

* Šarapova je Sereni nanela jedan od najtežih poraza u karijeri, 2004. u finalu Vimbldona.

* Njih dve su do sada igrale 19 puta

* Serena je pobedila u 16 navrata

Kada je u petak objavljen žreb za US Open, ceo teniski svet je stao kada se saznalo da će se po prvi put sresti na ovom turniru Serena Vilijams i Marija Šarapova!

Iako je njihovo rivalstvo zahladnelo tokom godina, uglavnom zbog povreda Šarapove ali i trudnoće Vilijams, vatra se ponovo rasplamsala a kako i ne bi pored dugačke istorije ove dve teniserke.

Poznat raspored programa, evo kada Đoković počinje pohod ka odbrani titule!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 24.08.2019. 08:50 Igraju i Lajović, Kecmanović, Đere, Tipsarević i Jorović! Novak Đoković, Foto: AP Photo/John Minchillo * US Open počinje 26. avgusta * Srpski teniseri Lajović, Đere, Tipsarević i Đoković su u istom delu žreba kao i Đoković!

Jedan od najtežih poraza u karijeri Serene Vilijams je definitvno ruku delo prelepe Ruskinje, sa samo 17 godina Marija je trijumfovala u finalu Vimbldona sa 6:1, 6:4 i tako priredila senzaciju kakva nije viđena na teniskim terenima. Već sledeće godine se popela i na vrh ATP liste!

Još tada je bilo poznato da je Serena veoma loš gubitnik, teniske ljubitelje ne čudi njeno skandalozno ponašanje na US Openu prošle godine, jer je poznato da je i posle tog finala na Vimbldonu napravila haos u svlačionici. Ona je tada rekla: "Više nikada neću izgubiti od te male ku*ke!".

Iako je izgubila već u narednom meču koje su igrale, finale WTA tura  (4:6, 6:2, 6:4), mora se priznati da je Serena manje više održala svoju reč pošto je u 19 mečeva trijumfovala čak 16 puta. Dominantno!

Najavio povratak na teren, ponovo ćemo gledati duele između najboljeg i "nežnog diva"! (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 24.08.2019. 08:16 Oporavlja se od povrede Huan Martin del Potro, Foto: EPA/Daniel Murphy * On je prošle godine igrao finale US Opena protiv Novaka * Izgubio je sa 6:3, 7:6, 6:3 * 2009.

Ipak, koren Serenine mržnje prema Mariji je ipak dublji nego što se mislilo, za sve je kriv, a ko drugi no muškarac i to poznati teniser Grigor Dmitrov!

"Guglala sam Grigorovo ima da nađem koliko ima godina. Da vidim da li je uopšte legalan, zakonski punoletan? Hmm, dvadeset i jedna godina. Jedva. Dala sam mu moju mejl adresu. Sećam se da sam primetila klinca kako šeta kroz vimbldonsko selo, visok, suv i koji nosi osmeh kojim je pokazao da zna kako dobro izgleda "- otkrila je Maša kako je počelo njihovo "prijateljstvo" i nadovezala se: 

Novak "praši" klavir sa najseksi pijanistkinjom sveta! Bez greške svira legendarni hit grupe "Kvin"! Čoveče, ima li nešto što ne umeš?! (VIDEO)

AUTOR: V.Ž. DATUM I VREME: 23.08.2019. 23:40 - 24.08.2019. 00:43 Retko ko je imao tu privilegiju da ga vidi u ovoj ulozi Novak Đoković za klavirom, Foto: Youtube, screenshot Kako čovek "praši" klavir, pa ovo nije normalno!

" Sećam se da sam rekla mom treneru: „Hvala bogu što nije moja generacija", to bi bilo opasno. Opasno ometajuće. Nekoliko razmenjenih mejlova kasnije i Dimitrov me je pitao za broj telefona. Poruke su se pretvorile u telefonske pozive, pozivi u "skajpovanje". Bilo je veoma prosto i lepo. Nisam mnogo mislila o tom do jednog razgovora. On me je nazvao 30 sekundi kasnije i rekao mi: Izvini, ali mi je nedostajao tvoj glas. Možemo li da pričamo još nekoliko minuta" - rekla je Marija.

Ta veza je trajala samo dve godine, a Sereni je bilo muka od njihove veze i komentara koje je Marija davala novinarima:

" Ona svaki intervju počinje sa: 'Tako sam srećna. Tako sam radosna'. To je neviđeno dosadno. I dalje je neće pozivati na kul žurke. I, hej, ako želi da bude sa tipom koji ima crno srce, samo napred". 

Možda je Serena opet bila u pravu, pošto je jutros objavljen snimak sa treninga osvajačice 23 Grend slem titule na kom se vidi kako trenira sa "bugarskim Kazanovom"!

Svakako mi se velikom dozom nestrpljenja čekamo novi duel između dve šampionke i teniserke koje su obeležile WTA!

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda