Mats Vilander
Eurosport
Mats Vilander

Eurosport

Mats Vilander, Foto: Eurosport

Pripremu za analizu teniskih mečeva na Rolan Garosu slavni Mats Vilander obaviće usred Beograda, na terenima teniskog kluba. 

Pročitajte još:

NEOČEKIVANO OVAJ GRAD! London više neće biti domaćin završnog Mastersa, izabran je novi, evo šta kažu Novak i Federer!

KRAJINOVIĆU, MAJSTORE TENISA Srbin izbacio za 61 POZICIJU BOLJEG RIVALA, na pragu je ogromnog uspeha!

PRST U OKO NOVAKU ĐOKOVIĆU Najbolji teniser sveta OCRNJEN u teniskoj javnosti, SVE ZBOG FEDERERA

U ekskluzivnom razgovoru za „Alo“, sedmostruki osvajač grend slem titula, trostruki prvak Rolan Garosa i višestruki šampion Dejvis kupa otkriva da uskoro stiže u Srbiju, gde će se naći u ulozi komentatora „Evrosporta“, kako bi se upoznao sa najvećim teniskim talentima u našoj zemlji i podelio znanje i iskustvo družeći se sa njima.

- Uzbuđen sam što dolazim u Srbiju, zemlju u kojoj ljudi vole i poznaju tenis i, naravno, u domovinu sadašnjeg svetskog broja jedan, briljantnog Novaka Đokovića. Spisak talentovanih srpskih tenisera nastavlja da raste, uključujući imena kao što su Lajović i Krajinović, a svi oni inspirišu nove generacije. Radujem se što ću biti u prilici da podelim iskustva s mladim ljudima u Srbiji i što ću čuti njihove teniske priče, zahvaljujući događaju koji organizuje „Evrosport“ - rekao je Vilander.

Šveđanin stiže na beogradsku šljaku gde će se susresti sa nekoliko stotina mališana koji treniraju tenis, a koji će ispuniti terene i pokazati da Srbija sa pravom nosi epitet „zemlje tenisa“. Plan je da mališani, njihovi treneri i klubovi predstave deo talenta jednom od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta i člana kuće slavnih.

Novak Đoković

EPA/Sebastien Nogier

Novak Đoković, Foto: EPA/Sebastien Nogier

U Beogradu je planirano da provede dan i po, tokom čega će se sresti i sa predstavnicima „Eurosporta“ i mreže „Diskaveri“ u Srbiji, sa brojnim partnerima i prijateljima, a predviđen je i obilazak znamenitosti naše prestonice.

Izostaće susret s našim najboljim igračima predvođenih Novakom Đokovićem, jedino iz razloga što će svetski broj jedan u to vreme igrati masters turnir u Rimu. Ali, Nole i Mats će svakako uskoro da ukrste mikrofone, i to već tokom grend slema na terenima u Parizu, koji se igra od 26. maja do 9. juna, uz direktan TV prenos na „Eurosportu“.

Od naših predstavnika na Rolan Garosu će, između ostalih, igrati još i Laslo Đere, Dušan Lajović, Janko Tipsarević, Miomir Kecmanović, te Filip Krajinović, koji su obezbedili plasman u glavnom žrebu. Mnoge su inovacije spremne za ovogodišnje takmičenje, kao što je i novi zeleni teren „Simon Matje“, kapaciteta 5.000 sedišta, koji nosi naziv po slavnoj francuskoj teniserki iz prve polovine prošlog veka.