Vilander, Đoković
Youtube/Djoker Nole
Vilander, Đoković

Youtube/Djoker Nole

Vilander, Đoković, Foto: Youtube/Djoker Nole

Mnogo je više onih koji ga napadaju, ali ima i onoh koji brane Novaka Đokovića. Neočekivano, jedan od njih je i Mats Vilander, koji ga je u prošlosti često kritikovao i javno govorio da mu nije naaklonjen.

Komentator "Eurosporta", je u razgovoru za "Ubi tenis" stao u odbranu najboljeg igrača sveta, govorio je o Novaku Đokoviću i Adrija turu.

- Intervjuisao sam Novaka prvog dana Adrija tura, bio je veoma srećan što je to organizovao. Rekao mi je da je imao suze u očima tokom mečeva. Nole je platio za svoju naivnost želeći da učini ono što je ispravno. Morate skinuti kapu Noletu jer je on pokušao da učini nešto za decu iz svoje zemlje - rekao je Vilander.

Šveđanin ističe i da je odluka da regionalna turneja bude održana bila "kritična".

- Prilično je iznenađujuće da napadaju samo njega. Mada, možda i nije iznenađenje jer je on broj jedan. On je veoma inteligentan momak, srediće on sve to. Reći će, momci, nije u redu da bude samo moja greška, vi ste ipak došli. Svet je nekorektan, on je broj jedan, možda će završiti karijeru kao najveći teniser u istoriji, tako da to zaista nije fer. Odluka da turnir bude održan bila je kritična u ovom trenutku, ne samo iz ugla igrača, već i iz ugla predsednika Saveta igrača.

Vilander je prokomentarisao Novakov status u Savetu igrača, čiji je predsednik.

- Svi mi povremeno pravimo greške. Da li bi trebalo da podnese ostavku? Ne, osim ako on to ne želi. Ako je većina igrača protiv njega, onda u redu, ali ja za to nisam čuo - zaključio je Vilander.