Mats Vilander, Barbara Šet i Novak Đoković u Melburnu
Tanjug/AP
Mats Vilander, Barbara Šet i Novak Đoković u Melburnu

Tanjug/AP

Mats Vilander, Barbara Šet i Novak Đoković u Melburnu, Foto: Tanjug/AP

Nekada proslavljeni teniser, a danas teniski analitičar Mats Vilander posle finala Australijan opena i istorijskog sedmog trijumfa u Melburnu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića ne silazi s novinskih stubaca.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od najboljih tenisera svih vremena još jednom je govorio o rivalstvu srpskog asa i Španca Rafaela Nadala, koji će priliku za revanš Đokoviću, zbog poraza u Melburnu, možda imati na Rolan Garosu.

- Da li Đoković može još jednom da osvoji trofej u Francuskoj, i to pobedom nad Nadalom? Kladim se da Novak jedva čeka Rolan Garos, kako bi pobedio Nadala i na šljaca - izjavio je Šveđanin.

Vilander je, takođe, govorio o formama dva tenisera.

- Igra na Australijan openu je bila apsolutno savršenstvo od strane Novaka Đokovića. Nisam mislio da može da ponovi partiju iz polufinala, ali ne treba da se čudimo ovakvoj igri. S druge strane Rafa se tek vratio, imao je neverovatan početak godine, dogurao je do finala grend slem turnira. Sve do meča s Novakom bio je nepobediv i biće veoma zanimljivo gledati nastavak sezone, te da li će Srbin i Španac moći da održe formu - zaključio je nekadašnji svetski broj jedan Mats Vilander.