Novak preskočio maleroznu mrežu i Aguta, čeka pobednika duela Nadal - Federer! (FOTO + VIDEO)
alo.rs
Novak Đoković

Carl Recine/Pool Photo via AP

Novak Đoković, Foto: Carl Recine/Pool Photo via AP

Hvala što ste pratili tekstualni prenos meča Novak Đoković - Roberto Bautista Agut na portalu ALO! 

NOVAK JE U FINALU VIMBLDONA!

Sastaće se sa boljim iz duela Nadal - Federer!

Novak Đoković je pobedio Roberta Bautistu Aguta sa 3:1 u setovima (6:2, 4:6, 6:3, 6:2)

Odlično je započeo ovu utakmicu Novak Đoković i na samom startu je uzeo servis Agutu, sigurno je priveo kraju prvi set.

U drugom setu je viđeno drugo lice Novaka, mučio se sa bekhendom i Španac je to iskoristio. Pratila je Aguta i sreća pošto je u važnim trenucima tog seta, prvo pukla žica na reketu Đokoviću, pa potom mreža je pogledala Španca!

Treći set je krenuo velikom borbom, tek u šestom gemu uspeo je da oduzme servis Aguta. Pokušao je 22. teniser sveta da se vrati u tom setu, u jednom trenutku je bila velika razmena udaraca, čak 45. puta su vraćali jedan drugom lopticu!

Četvrti set nam je doneo sigurnu igru Đokovića koji je stisnuo Bautistu Aguta koji se slomio u trećem gemu! Meč je bio gotov kada je u četvrtom setu Novak uzeo još jedan brejk na 5 gemu! Kraj meča je rutinski priveo kraju!

6:2 -  Prednost za Đokovića posle jakog servisa pri rezultatu 40:40! Novi "đus". Deveti AS i meč lopta broj pet! GREŠI AGUT!

5:2 - Lagano dobija Španac gem na svoj servis, Novak servira za FINALE!

5:1 - GEM SA NULOM, JOŠ JEDAN KORAK KA FINALU! 

4:1 - NOVA BREJK LOPTA! Đoković ima veliku šansu da reši ovaj meč! BREJK LOPTA!

3:1 - Potvrdio je brejk Đoković! 

2:1 - Treći put se okliznuo na meču Đoković, poprilično mu oguljeno koleno! NOVA BREJK LOPTA ZA ĐOKOVIĆA! BREJK ĐOKOVIĆA!

1:1 - Lakše je od Aguta dobio svoj gem, ali bilo je poteškoća na momente! Dopustio je protivniku dva poena i prebacio pritisak na njega!

0:1 - Stisnuo je Španca na samom početku četvrtog seta, "đus"!  BREJK LOPTA! Odlična odbrana Đokovića koji je vraćao sve loptice Agutu, koji je na kraju bio primoran da naprai grešku! Spašava brejk loptu odličnim servisom koji je izgradio celu akciju! Tri brejk lopte nije iskoristio Novak Đoković, Agut je imao jednu gem loptu. Peto izjednačenje u 11 minuta koliko traje ovaj gem! Izvukao se Španac!

POČETAK ČETVRTOG SETA! 

KRAJ TREĆEG SETA! 

6:3 - Na perfektan način dolazi do seta! Nova prednost za Đokovića!

5:3 - Osvaja Španac gem na svoj servis veoma lako! 

5:2 - BREJK LOPTA ZA ŠPANCA! Uspeva Đoković da sačuva svoj servis posle razmene od 45 udaraca! POTVRDA BREJKA!

U publici je i Ser Aleks Ferguson!

4:2 - BREJK LOPTA ZA ĐOKOVIĆA! Odlična igra u šestom gemu, ima priliku da napadne drugi servis Aguta! BREJK NOVAKA! 

3:2 - Neverovatno se brani Agut sa osnovne linije! Uz njegovu brzinu uspeo je da sa 40:15 izjednači rezultat! Dva vezana poena Đokovića od toga drugi asom za peti gem!

2:2 - Velika borba na terenu! Španac uzvraća istom merom! 

2:1 - Izlaskom na mrežu i pametnom dubokom loptom Srbin stiže do 40:15! Petim asom završava ovaj gem!

1:1 - Poveo je Agut sa 30:15. Preokreće Novak forhend vinerom i stiže do prvog gema! Najduži poen na meču, 34. udaraca, pripao je Novaku! Bio je Đoković blizu da ugrozi Španca koji je imao spreman odgovor!

1:0 - Trgnuo se nakon lošeg seta i dospeo do prvo gema!

POČETAK TREĆEG SETA!

KRAJ DRUGOG SETA!

4:6 - Prva set lopta za Aguta pri rezultatu 40:30. POGODIO JE MREŽU I DOŠAO DO POENA I SETA UZ DOSTA SREĆE! 

4:5 - Poveo je Novak sa 40:0, ali se opasno približio Španac sa sledeća dva poena. Uspeo je da se odbrani i da smanji rezultat, sledi borba za produžetak drugog seta! 

3:5 - Odlepio se opet Agut, na korak do svog prvog seta!

3:4 - Još jedan "đus" na ovom meču, Novak je otišao do klupe da opet zameni reket, to mu je četvrti po redu! Dospeo je do prednosti ali je propustio čisu situaciju za forhend viner. Uspeo je da uzme da odbrani svoj servis!

2:4 - Prelep poen Španca koji se pošteno natrčao da ga zaradi! Sa nulom je dobio Agut šesti gem!

2:3 - Novak u kontraritmu! Dve brejk lopte za Španca! Spasao je obe brejk lopte i to asom! Najduža razmena od 23 udarca pripala je Đokoviću! Ostaje u igri u ovom setu, spasao je dve lopte!

Kratka pauza – navijaču na tribini pozlilo!

1:3 - Trećim asom na meču potvrdio je brejk! 

1:2 - Uzeo je dva početna poena Agut, da bi Đoković uzvratio vinerom. Pukla je žica na reketu Đokoviću i omogućila brejk loptu za Aguta! BREJK ŠPANCA!

1:1 - Odličan odgovor Španca, Novak se nije upisao u drugom gemu! 

1:0 - Bez izgubljenog poena krenuo je Đoković drugi set na svoj servis! 

POČETAK DRUGOG SETA!

KRAJ PRVOG SETA!

6:2 - Dolazi do set lopte posle 36. minuta! Sjajan ritern Novaka! 

5:2 - Odličan servis najboljeg tenisera sveta koji bez izgubljenog poena osvojio sedmi gem! Na korak do prvog seta!

4:1 - Odličan napad i još bolji udarac Đokovića na početku petog gema, pa potom greška pri promeni ritma! Najlepši poen na meču do sada u izvedbi najboljeg tenisera sveta, Agut greši pri sledećem poenu za prednost od 40:30. Sjajnim i prvim asom potvrđuje prednost!

3:1 - Još jedno izjednačenje od 40:40 na servis Španca. Uspeo je da se odbrani Agut, došao je do svog prvog gema na meču!

Bautista Agut nije igrao na Centralnom terenu, što je popriličan hendikep jer trava na tom terenu je sporija nego na ostalim, pa ne čudi što ima problem sa udarcima!

3:0 - Krenuo je agresivno Novak u trećem gemu, da bi potvrdio brejk. Dva puta je izašao na mrežu ali je bio polovičan, "đus"! Uspeo je posle greške Aguta da potvrdi brejk!

2:0 -Greška Aguta za dve vezane brejk šanse za Novaka! ODLIČAN POČETAK ZA ĐOKOVIĆA! ODUZET SERVIS PROTIVNIKU!

1:0 - Odlično je započeo utakmicu na svoj servis! Dozvolio je protivniku samo jedan poen! 

MEČ JE POČEO! 

IGRAČI SE ZAGREVAJU!

Teniseri su izašli na teren! Đoković je dobio bacanje novčića i izabrao je 

Dobrodošli na tekstualni prenos polufinalnog meča na Vimlbodnu, Novak Đokovića - Roberto Bautista Agut na portalu ALO!

Novak Đoković je na korak do velikog finala i prilike da obrani titulu osvojenu na ovom takmičenju prošle godine. To bi bio njegov peti trofej na engleskoj travi, a Roberto Bautista Agut će pokušati da spreči njegov poduhvat. 

Španac je 22. teniser sveta i znao je u prošlosti da napravi probleme najboljem teniser u sveta. Do sada su odigrali 10 mečeva a Novak je bio bolji u sedam partija. Zabrinjavajuć podatak za naše navijače je taj da je u poslednja dva duela slavio Španac i to ove godine, prvo u Dohi a onda i u Majamiju.

Do sada nisu igrali meč na travi, što isto može da bude nezgodan podatak jer Španac igra najbolji tenis na toj podlozi, iako ima najviše trofeja na betonu.

Pobednik ovog meča moraće da sačeka drugi polufinalni dvoboj između Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji se igra nakon završetka ovog meča!