Novak Đoković
AP Photo/Andy Wong
Novak Đoković

AP Photo/Andy Wong

Novak Đoković, Foto: AP Photo/Andy Wong

Srbin je sjajnom partijom došao do poprilično rutinske pobede nad Džonom Iznerom. Prava borba je viđena u prvom setu, iako je Novak pretio u nekoliko navrata Izner je ipak odolevao i uspeo da set uvede u neizvesnost. Ona je nestala kada je Đoković na 6:5 uzeo brejk sa nulom i osvojio set.

PROČITAJTE JOŠ:

U drugom setu svetski broj jedan nije želeo da se ponovi scenario iz prethodnog seta i već na startu je brejknuo Amerikanca i to se ispostavilo kao ključan momenat budući da je svoj servis sačuvao do kraja i trijumfovao.

Statistika Novak Đoković-Džon Izner

Printscreen/sofascore

Statistika Novak Đoković-Džon Izner, Foto: Printscreen/sofascore

6:3 POBEDA!

5:3 Imao je Novak 0:30 u ovom gemu, ali je Izner maksimalno odrizikovao i naterao Đokovića da ipak svojim servisom dođe do pobedu u ovom meču. 

5:2 Zapretio je Izner u 7. gemu drugog seta. Prvi put u meču je došao do 30:30 na Novakov servis, ali prvi reket sveta pogađa sjajno dva servisa i dolazi nadomak pobede! 

4:2 Došao je brzo Izner do 40:0, prvu gem loptu nije iskoristio usled novog sjajnog riterna Srbina, ali jeste drugu i to asom na drugi servis, koji je ujedno i njegov 9. na meču. 

4:1 Doktorski tenis Novaka Đokovića! Zanimiljiva i komičina situacija dogodila se sredinom 5. gema drugog seta kad je prilikom servisa jedna beba u publici krenula da plače. To je nasmejalo i Novaka i Iznera. Na terenu je sve isto, Srbin crta po terenu i hita ka novom četvrt finalu.

3:1 Ubedljiv gem za američkog tenisera, tukao je jako i iz 2. servisa i smanjio vođstvo Novaka. 

3:0 Ovakvom Novaku ni mnogo bolji teniseri u svojim najboljim izdanjima ne mogu ništa! Pleše po terenu srpski as! 

2:0 Brejk!Prosto neverovatno izgleda način na koji Novak vraća servise Iznera! Došao je Srbin do 30:30, ponovo čarobno riternirao i došao do brejk lopte koju je iskoristio i time napravio veliki korak ka pobedi! 

1:0 Sjajno, sjajno! U svim dužim razmena Novak je toliko dominantan da se čini kao da gledamo igru mačke i miša! Gotovo savršena igra prvog reketa sveta!

PROČITAJTE JOŠ:

DRUGI SET

7:5 Čaroban gem za Novaka! Sa nulom je brejknuo Iznera i osvojio prvi set! 

6:5 Ista priča, Novak lako, prelako osvaja svoje servis gemove. Sada je ponovo pritisak na Izneru, ali izvesno je da nas očekuje taj-brejk u prvom setu.

5:5 Đoković je frustriran dobacio svom boksu "J*bo te svaki servis mu je kao prvi!" Dobar štop volej Iznera, ali je zatim napravio grešku iz forhenda. Posle toga Džon je sjajno pogodio jedan servis, a Novak mu je pomogao svojom greškom da dođe do dve vezane gem lopte koje nije iskoristio i došlo se do đusa. Onda po običaju pogađa dobar prvi servis i osvaja gem za izjednačenje.

5:4 Novak na svoj servis igra gotovo bez greške! Novi gem bez izgubljenog poena, a upisao je novi as. Đoković je za sada u celom meču izgubio samo dva poena na svoj servis! Moćno! 

4:4 Neke neverovatne riterne smo videli u ovom gemu! Imao je Izner dve gem lopte i pogodio je sve prve servise do tog momenta, ali je Novak ipak odveo gem u đus. Ponovo je Amerikanac imao tri gem lopte, ali Đoković nije odustajao. No, nije se moglo više, Izner je vezao dva dobra poena. Najduži gem u meču, trajao je skoro sedam minuta.

4:3 Pogrešio je Novak pri pokušaju odigravanja skraćene lopte, ali to je bilo to. Posle toga je sigurnim servisima osvojio gem i vratio vođstvo.

3:3 Imao je prvi reket sveta polupriliku za brejk loptu jer je došao do 30:30, ali je prvo sjajan servis Iznera, a zatim i greška Novaka iz bekhenda sprečilo da se ozbiljno ugrozi Amerikanac.

3:2 "Copy" - "Paste" tako otprilike se može opisati početak meča. Svi gemovi su preslikani. 

2:2 Drugi servis Amerikanca ide u proseku 212km/h! Ovaj podatak jasno ilustruje koliko će teško biti Đokoviću da napravi brejk, u ovom gemu nije bio ni blizu.

2:1 U suštini ceo šablon igre Đokovića i Iznera je potvrđen u ova 3 uvodna gema meča. Amerikanac nema šta da traži u poenima koji podrazumevaju dužu razmenu, tako je Novak i osvojio sve takve poene i osvojio svoj drugi gem na meču.

1:1 Kao što se i očekivalo, Izner svojim servisima lagano osvaja poene, naročito je impresivan na drugom servisu.  

1:0 Brz start Novaka, nije izgubio poen na servis. 

PRVI SET

09:10 Meč počinje! Prvi na servisu je srpski teniser.

09:05 Teniseri su počeli sa zagrevanjem.

08:50 Zbog duela ruskog tenisera Danila Medvedeva i Kanađanina Vaseka Pospešila meč Đokovića i Iznera nije počeo u predviđenom terminu, ali se očekuje da u svakom momentu igrači izađu na teren.

Đoković i Izner odigrali su do sada 11 mečeva. Devet puta slavio je srpski teniser. Amerikanac ne zna za pobedu protiv Đokovića od Sinsinatija 2013. godine, a Đoković je poslednji trijumf protiv današnjeg rivala upisao prošle godine na završnom Mastersu.

PROČITAJTE JOŠ:

Svaki meč do kraja godine predstavlja veliku važnost za srpskog tenisera koji buduću da mu Rafael Nadal ozbiljno dahće za vratom i preti da mu preuzme tron u samom finišu sezone.