Novak Đoković
EPA-EFE/FRANCIS MALASIG
Novak Đoković

EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Novak Đoković , Foto: EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Fenomenalna partija Novaka Đokovića protiv Miloša Raonića! Srpski teniser je bio nadmoćan u ovom meču od samog starta, ali Kanađanin se sjajno držao, spasao je čak devet brejk lopti u prvom setu, ponajviše zahvaljujući odličnom servisu, da bi mu Đoković tek na kraju prvog dela igre oduzeo servis!

Nastavio je drugi teniser sveta sa odličnom igrom, nije dopuštao Raoniću da mu zapreti, a ovaj je sjajno branio brejk poene. Ipak nije mogao da suzbije nalet Novaka u četvrtom gemu, pa je Srbin do kraja drugog seta rutinski stigao do prednosti od 2:0!

U trećem setu teniser rođen u Podgorici se trgnuo, izazivao je dosta muke Novaku, čak mu i pretio na Srbinov servis. Đoković je odbijao nalete Raonića da bi mu kod 8 gema palo sočivo zbog kog nije mogao da gleda, o tome možete više na linku iznad!

Pobednik trećeg seta je odlučen posle taj-brejka, a Đoković je bio dominantan u njemu, osvojio je sedam od osam poena!

U polufinalu će se sastati sa Rodžerom Federerom koji je pobedio ranije u toku dana Tenisa Sandgrena! To će biti 50. jubilarni duel između Federera i Đokovića!

7:1 - KRAJ - ĐOKOVIĆ JE U POLUFINALU!

6:1 - NA KORAK DO NOVOG MEČA SA FEDEREROM!

5:1 - Sjajan servis Đokovića! 

4:1 - Još jedan mini-brejk, napao je Đoković protivnika na mreži i naterao ga na grešku!

3:1 - Prvi poen za Kanađanina!

3:0 - Neuspešan čelendž Novaka, drugi servis za Srbina! Snažan ritern Raonića, uspeo je da ga iskontroliše Đoković koji je potom forhend vinerom zaradio novi poen!

2:0 - Potvrda Đokovića!

1:0 - MINI BREJK PREDNOSTI IMA NOVAK, zakucava Raonić lopticu u mrežu!

TAJ-BREJK!

6:6 - Perfektan drop-šot Đokovića za 40:0! Bez izgubljenog poena Novak stiže do taj-brejka!

5:6 - BREJK LOPTA ZA ĐOKOVIĆA! Moćan servis Raonića, novo izjednačenje! Čelendž Miloša na duboki ritern Novaka! DOBRA LOPTA, NOVA BREJK ŠANSA! Još jedan sjajan servis Raonića, pa potom nova greška i NOVA TREĆA BREJK LOPTA! Čelendž Đokovića - neuspešan, opet spašava servisom brejk loptu! ČETVRTA BREJK ŠANSA! Sjajan prvi servis pa volej Raonića, četvrto izjednačenje! As Raonića - 17 na ovoj utakmici! Solidan ritern Novaka i greška Miloša! 18. AS,  prednost za Kanađanina! Maestralno je Novak kontrolisao ovaj poen, šesto izjednačenje! Prednost Raonić! Konačno gotov gem, preživeo je Miloš! Spasao je četri brejk lopte

5:5 - Nekontrolisan udarac Đokovića, "đus" na njegov servis! Prednost Novak, dobio je srpski teniser ovaj gem! Uočljivo je da ima problema sa vidom!

4:5 - Meč je nastavljen. Ubedljiv gem Raonića, bez izgubljenog poena! Očigledno da je Novaku zasmetalo sočivo!

Đoković zatražio pauzu, nije mogao da vidi, morao je da promeni sočivo!

4:4 - Odličan napad Đokovića, primorava protivnika na grešku na 40:15! Izjednačenje!

3:4 - Ista priča kao tokom celog meča, Raonić uputi jak servis, pa izađe na mrežu! Ovog puta sjajno je rešio Novak bekhendom na desnu stranu za 30:15! Servis viner Raonića! Novi as kanadskog tenisera, to mu je bio 13 na meču! Uspešan čelendž srpskog tenisera, drugi servis Kanađanina! Fenomenalna odbrana Đokovića, ali nije mogao da suzbije smeč Miloša!

3:3 - Novo izjednačenje! Srpski teniser lakše nego na svoja prva dva servisa stiže do novog gema!

2:3 - Bez izgubljenog poena Raonić stiže do nove prednosti! Fenomenalan servis kanadskog tenisera!

Novak Đoković

EPA Lukas Coch

Novak Đoković , Foto: EPA Lukas Coch

2:2 - Sjajan lob Đokovića koji pogađa liniju, Raonić u nezgodnom položaju je morao da napadne na mreži, ali sjajnim forhendom neutrališe opasnost drugi reket sveta! Greši Đoković, šalje lopticu u mrežu 40:40! Prednost Đoković! Najteži gem za Novaka do sad!

2:1 - Dozvolio je Raonić samo jedan poen Novaku, još jedan ubedljiv gem!

1:1 - Stisnuo je Kanađanin Đokovića na početku seta!  Imao je Raonić brejk loptu, ali ju je Novak spasao jakim servisom! 

0:1 - Raonić stiže do prvog gema u trećem setu na svoj servis!

KRAJ DRUGOG SETA! 

6:4 -  Dominantno stiže Đoković do 2:0 u setovima!

5:3 -  Raonić lako stiže do gema!

5:2 - Delovalo je kao veoma lagan gem za Novaka, ali je onda Raonić odgovorio sa tri uzastopna poena! Propustio je par prednosti Novak, ali je dobrim servisom došao do gema!

4:2 - Raonić stiže do drugog gema!

4:1 -  Potvrda brejka bez izgubljenog poena!

3:1 - BREJK ŠANSA ZA NOVAKA! Spašava je Raonić forhend vinerom, pogodio je sam ćošak! ODLIČAN RITERN NOVAKA, NOVA BREJK LOPTA! Ponovo spašava Kanađanin moćnim servisom! GREŠKA RAONIĆA TREĆA BREJK LOPTA! BREJK ĐOKOVIĆA!

2:1 - Teže nego u prvom setu Novak stiže do drugog gema!

1:1 - Uzvraća Raonić na isti način!

1:0 - Otvara odlično drugi set Đoković!

KRAJ PRVOG SETA! Đoković je iskoristio 1 od 9 brejk lopti!

6:4 - Treća dvostruka greška Kanađanina! Šalje lopticu u aut Raonić 30:0! Izašao je na mrežu Miloš, napao je Novaka koji se uspešno branio, ali je na kraju poslao lopticu u aut! Na identičan način kao u 7 gemu dolazi do izjednačenja! Ponovo je napao Raonić tako što je izašao na mrežu, Đokovićev bekhend je bio prejak, loptica završila u autu! Sjajna odbrana Novaka, nije mogao da uzvrati poluvolej Đokovića 40:40!  BREJK I SET LOPTA, poslao je Raonić lopticu u mrežu! Servis viner Raonića, veoma snažan servis, Đoković nije obuzdao lopticu koja je završila u aut! Novi aut Đokovića, prednost Raonić! Odličan ritern, treće izjednačenje u ovom gemu! Novi forhend viner Đokovića i nova brejk i set lopta! Đus, uz pomoć vrha mreže Raonić spasao dve set lopte! OPET JE PROPUSTIO SET LOPTU! Brza Miloš Raonić, četvrta set lopta za Novaka! GREŠI RAONIĆ, U PRAVO VREME STIŽE ĐOKOVIĆ DO PRVOG SETA!

5:4 - Skoro pa perfektan gejm Đokovića, Raonić servira za ostanak u prvom setu!

4:4 - PETA BREJK ŠANSA ZA NOVAKA! Petim asom odgovora Kanađanin! Servis viner, prednost Raonić! Neuspešan čelendž Đokovića, ponovo Raonić spašava svoj servis

4:3 - Forhendom kroz sredinu Novak stiže do 30:0! Prvi poen Raonića na servis Đokovića, a potom i drugi! BREJK LOPTA ZA RAONIĆA! Spasao je Novak odličnim servisom! Još jedan servis viner, čelendž Raonića, loptica je pogodila liniju, prednost Đoković! Servis u telo, Novak spasao brejk loptu!

3:3 - Izašao je Raonić na mrežu posle prvog servisa, Novak je poslao jaku ali nisku loptu, što je primoralo Miloša da nekontrolisano pošalje lopticu u aut! Sjajno igra Đoković, u par navrata pogodio je liniju, što je dekocentrisalo Raonića, sjajno je Srbin završio smečom za 30:0! Uzvraća Raonić vinerom! Treći as za 30:30! BREJK LOPTA! Opet je Raonić napao Đokovića izlaskom na mrežu i opet se opekao! Fenomenalno reaguje Novak na napade Kanađanina! Loš slajs Novaka koji nije lepo stao da uzvrait udarac. Još jednom se izvukao Raonić!

Novak Đoković

EPA Lukas Coch

Novak Đoković , Foto: EPA Lukas Coch

3:2 - Perfektno servira Novak, što mu omogućava lakše poene! To je 12 vezanih poena za Srbina na njegov servis!

2:2 - PRVA BREJK LOPTA ZA ĐOKOVIĆA! Neutralisao je opasnost Kanađanin dobrim servisom! NOVA BREJK LOPTA! AS RAONIĆA! TREĆA BREJK LOPTA I TREĆI PUT JE SPAŠAVA MILOŠ! Prednost Raonić, Novak izjednačuje! Odličan forhend viner Raonića za novu prednost! Preživeo je nekako ovaj gem Kanađanin!

Zanimljiva scena tokom biranje strana! Dečak koji je doneo novčić se zove Novak!

2:1 -  Još jedan ubedljiv gem na servis srpskog tenisera, bez izgubljenog poena je Đoković za sada!

1:1 - Izjednačio je Novak na 15:15, ali tri moćna servisa Raonića su mu obezbedili prvi gem!

1:0 - Bez izgubljenog poena, Đoković sjajno otvorio utakmicu na svoj servis!

MEČ JE POČEO!

Srpski teniser odao je počast nedavno preminulom Kobiju Brajantu! Na njegovoj dukserici se nalaze inicijali K.B. i brojevi 8 i 24!

ĐOKOVIĆ I RAONIĆ IZAŠLI NA TEREN!

FEDERER JE U POLUFINALU! Pobedio je Tenis Sandgrena, više o tome u linku ispod!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković bi trebalo da izađe na teren "Rod Lejver Arene" oko 9 časova, a njegov protivnik u četvrtfinalu je kanadski teniser Miloš Raonić!

Ovo će biti deseti meč između njih dvojice, a drugi reket sveta je trijumfovao u svih devet utakmica, a zanimljiv podatak je da je rođeni Podgoričanin uzeo samo dva seta srpskom teniseru!

Njih dvojica su se sastali na Australijan openu 2015. godine, a i tada su igrali četvrtfinale! Nakon dobijenog prvog seta u taj-brejk, Đoković je demonstrirao silu nad Raonićem, pa je preostala dva seta dobio veoma lako!

Kanadski teniser je silno motivisan pred ovaj meč:

"Osećam se stvarno prokleto dobro. Nemam zbog čega da se požalim, srećan sam zbog toga kako se odvijaju stvari i što imam šansu da ovde igram ponovo za dva dana. Do sada je bio uzbudljiv turnir za mene, al nadam se da će se desiti još nešto uzbudljivo do kraja!" - rekao je Raonić koji se nada da će zaustaviti Đokovića u pohod na osmi Australijan open!

"Miloš je jedan od najviših i fizički najjačih momaka na Turu, strašno servira, biću spreman i za projektile sa njegove strane mreže. – Znate, igrao sam već sa njim ovde pre pet godina u četvrtfinalu, sećam se veoma dobro toga. Drugačije je igrati po danu i u večernjem terminu, sve zavisi od toga, ali ključno će biti i kako ću riternirati i koliko ću imati sigurnosti u svoj servis. Kada neko servira kao on, to vam nabacuje veliki pritisak. Ali raduje me da vidim da je zdrav i igra na visokom nivou opet. Znamo se godinama, dobri smo prijatelji, govorimo istim jezikom. Lepo je videti ga u četvrtfinalu" – istakao je Novak Đoković posle pobede u četvrtoj rundi.

Komentari (2)

Ruza

28.01.2020 12:45

Bravo Novace.Najbolji si,pobedices ti Federera.

LOLA CG

29.01.2020 07:36

Kakav Podgoricanin? Ni vino ni voda. Cuj, mali se naljutio?! Naucio da je tenis njegov zaista fantastican servis i to je to. Mlad si Milose, u vrhu tenisa si, bez nervoze. Pomirite se sa tim da je Novak najbolji teniser. Bravo Nole! Idemooo