Novak Đoković
EPA/Will Oliver
Novak Đoković

AP/Alastair Grant

Novak Đoković, Foto: AP/Alastair Grant

 

Kraj! Rodžer Federer je savladao Novaka Đokovića sa 2:0 (6:4, 6:3), Novak neuobičajeno bezvoljan, Švajcarac savršen. Nadal će ostati prvi na svetu do kraja 2019. godine.

3:6 BREJK! Rodžer Federer dobija!

3:5 Federer je na korak od pobede. Opet nije imao pravi odgovor Novak, ostalo je premalo vremena da promeni igru, ali videćemo... nekada je i premalo dovoljno za Novaka.

3:4 Đoković još u igri, smanjio je prednost Švajcarca. Nekoliko lepih poena, posebno taj volej za 40:15. Uspeo je Novak da dobije ovaj veoma bitan gem i smanji na 4:3, ali treba pod hitno da vrati brejk minusa.

2:4 Rodžer potvrdio brejk. Čini se da Federera sada ništa ne može da zaustavi. Lako je došao do 40:0, potom je pogrešio za 40:15. Ništa zato, dobio je naredni poen i sve je bliži trijumfu. Novak nema mnogo vremena da se trgne.

2:3 BREJK! Jako loš gem Novaka Đokovića, naplatio je to sve Švajcarac, nije bilo ubedljivosti ni u jednom udarcu Novaka. Sve više se oseća kako izmiče meč, ali i prvo mesto na ATP listi.

2:2 Uzvraća i Federer, mada je Novak imao prvu brejk loptu na meču. Nije uspeo da je iskoristi, ali samo zaslugom vanzemaljske igre Švajcarca. Mora jednom stati.

2:1 Odličan Đoković, drži svoju igru u ovim trenucima, Federer kao da je malo usporio, ali moguće da čuva snagu za dalji tok seta.

1:1 Najzad više borbe na servis Federera. Uplašio nas ne Novak u prvom poenu ovog drugog gema. Kao da je malo iskrivio lakat pri pokušaju da uzvrati udarac Federera. Posle 30:0, Rodžer greši, 30:15. Međutim, Novak nema dobru dubinu udaraca, često su to kratke lopte iz kojih protivnik često stiže do lakih vinera.

1:0 Nikako nije trebalo Đokoviću da dopusti opet brejk, srećom do toga nije došlo. Odličan opet Federer, imao je šanse da dođe opet do prednosti, ali ipak se izvukao srpski teniser i možda najavio veću borbu u drugom setu.

DRUGI SET

4:6 SET! Brutalan set Federera! Jedna jedina greška u celom periodu, niko na svetu ne bi imao šanse protiv ovakvog Švajcarca. Videćemo da li može da zadrži tu igru i u nastavku. 

4:5 Servis u telo na kraju donosi Đokoviću gem koji može biti važan u nastavku, ali mora da osvoji naredni. Videćemo da li je to moguće.

3:5 Nažalost, nije uspeo Đoković da dođe do brejka. Opet je Švajcarac odigrao savršeno, sa izuzetnim servisima i poenima na mreži, zaista naš teniser nije imao šansu.

3:4 Brzo se sve razvija, set ulazi u svoj finiš. Novak već polako mora da napada protivnički servis, nema se vremena za gubljenje.

2:4 Federer ekspresno. Ubedljiv servis gem za Švajcarca, bez izgubljenog poena.

2:3 Bravo, majstori! Ovakav tenis više nikad nećemo videti, kakav poslednji poen su odigrali, Rodžer je sve stizao, a Novak stezao sve jače i na kraju uspeo. Vrhunski.

1:3 Zadao je određene nevolje Novak Federeru, međutim mirnim i staloženim pristupom uspeo je da ovlada situacijom.

1:2 BREJK! Sa nulom je Švajcarac osvojio brejk, fantastično je krenuo da ne može bolje. Nažalost, Đoković prilično neuverljiv u prvim minutima.

1:1 Jako dobar gem Federera. Nije dozvolio našem teniseru nijedan momenat da se razmaše, asom je sve rešio. 

1:0 Imao je brejk šansu Rožer Federer. Solidno je počeo Novak, onda dozvolio sebi mali pad, ali na kraju se izvukao ubedljivim servisima.

PRVI SET

21:10 Duel počinje. Prvi servira srpski teniser.

21:00 Oba tenisera polako izlaze na teren. Meč uskoro počinje.

Prošla su tačno četiri meseca od epskog duela na Vimbldonu. 

20:15 Sve je spremno za jedan od najvećih mečeva koje tenis može da ponudi.

Srpski teniser Novak Ðoković i Švajcarac Rodžer Federer od 21 čas igraju novi klasik, i to za plasman u polufinale završnog Mastersa u Londonu.

Obojica u grupi "Bjorn Borg" imaju po pobedu i poraz, pa će tako direktan duel velikih rivala odlučiti o polufinalisti kako bi se pridružio Austrijancu Dominiku Timu, odnosno Stefanosu Cicipasu iz grupe "Andre Agasi".

Rodžer Federer i Novak Đoković i Damijen Štajner

twitter/RadioSportChile

Rodžer Federer i Novak Đoković i Damijen Štajner, Foto: twitter/RadioSportChile

Biće to 47. međusobni susret Ðokovića i Federer, Srbin vodi 26:22 i čak četiri godine ne zna za poraz od rekordera po broju gren slem titula (20) zabeležen baš na istom turniru, ali u grupi, pre nego što mu se Ðoković u finalu revanširao za odbranu titule na završnom Mastersu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Komentari (3)

saj

15.11.2019 07:31

oteraj onog ivanisevica,sta ce ti..

keja

15.11.2019 08:04

Balkanski mentalitet kod sportaša, nakon prvog kola počelo se slaviti a nije se mislilo na ostale igrače...

zdenko

15.11.2019 13:47

"Sravnio ga sa zemljom"..., da li moze gluplji komentar? Izgubio mec, pa sta. Nista. Ziveo Nole jos hiljadu godina!