Novak Đoković
EPA/Julien Da Rosa
Novak Đoković

EPA/Ettore Ferrari

Novak Đoković, Foto: EPA/Ettore Ferrari

 

Hvala što ste pratili prenos meča Novak Đoković - Hubert Hurkač na portalu Alo!

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Huberta Hurkača u prvom kolu Rolan Garosa rezultatom 3:0 (6:4, 6:2, 6:2).

6:2! SET! MEČ! Prvu meč loptu je iskoristio i bez izgubljenog poena dobio Hurkača u poslednjem gemu! Kraj meča!

5:2 DVA BREJKA PREDNOSTI ZA NOVAKA! Uporan je bio Hurkač, imao prilike da osvoji ovaj gem, ali Novak je rešio da brzo završi meč i Poljak svakako nema tu šta da se pita.

4:2 Još jednom samouveren Đoković, sve je bliži kraj duela.

3:2 Dobija ovaj gem Hurkač. Znači Poljaku svaki poen koji osvoji, raduje im se, sigurno da će izvući poučno iskustvo iz današnjeg meča.

3:1 Novak laganim ritmom do trećeg gema. Servisi su na visokom nivou, kao i riterni na servis protivnika, sada je čini se ostao najlakši deo, a to je privesti meč kraju.

2:1 Hurkač osvaja prvi gem u trećem setu. Vrhunskim servisima ostavio je Novaka bez adekvatne odbrane, ali i dalje je brejk prednosti na strani našeg tenisera u trećem setu.

2:0 Bez problema, sigurno, ubedljivo, maestralno. 

1:0 BREJK! Fenomenalno! Sve funkcioniše na ovom meču za Novaka Đokovića, svaki udarac mu je najbolji mogući u datom trenutku, čini se da je finale Rima potpuno van misli našeg tenisera i jedini fokus je - Rolan Garos!

TREĆI SET

6:2 SET! 2:0! Sve funkcioniše kako smo se nadali i očekivali. Samu završnicu seta je Đoković odigrao u visokom stilu, na kolenima je ostao Poljak. Reklo bi se da će treći set biti rutina, ali nećemo da preuranimo sa prognozama.

5:2 VRAĆA DVA BREJKA PREDNOSTI ĐOKOVIĆ! Hurkač je potpuno ostao bez gasa u bitnim trenucima, to je Novak iskoristio, a ostalo mu je inata od prošlog gema i rutinski je ovaj dobio.

4:2 BREJK ZA POLJAKA! Imao je 40:0 u jednom trenutku Hubert Hurkač, Đoković se tada trgao i uspeo vinerom da uzvrati vatru, ali je na kraju gema previše bio odlučan njegov protivnik.

4:1 BREJK! Prelep poen smo videli u ovom gemu, Poljak je zaista fantastično pokušao drop šot, međutim brzinom Obafemija Martinsa stigao je to Đoković i onda blago, sa dosta osećaja tapnuo lopticu taman samo da pređe preko mreže i padne jako plitko u polje protivnika. Nikako to nije mogao da stigne Hurkač.

3:1 "Krompir" je ostavio u Hurkačevoj statistici Novak i u ovom gemu na svoj servis, sve deluje kao zagrevanje u ovim momentima. 

2:1 EVO GA! BREJK I U DRUGOM SETU! Novak je vanzemaljski riternirao servise mladog Poljaka, nije se moglo protiv njega igrati u ovom gemu, jednostavno još jedan dokaz zašto je najbolji.

1:1 Novak je opet dobro krenuo set, nijednog trenutka se nije postavilo pitanje da li će osvojiti prvi gem na svoj servis. Sigurni servisi, vrhunski forhend i vineri bez šanse za Poljaka.

0:1 Dobro je započeo drugi set Poljak, sigurnim servisima nije dozvolio Novaku šansu da dođe do ranog brejka.

DRUGI SET

6:4 SET! Bez apsolutno ikakvih problema je u poslednjem gemu Novak odservirao za prvi set. Hurkač je pokazao otpor u pojedinim fazama prvog seta, ali ni u jednom trenutku nije bio realna opasnost Novaku Đokoviću, tako da je rezultat laganih i iskusnih 6:4.

5:4 I Hurkač s nulom rešava deonicu na svoj servis. Novak očito fokusiran da dobije set u narednom gemu, kada će i servirati.

5:3 Brzinski je srpski teniser prešišao Hurkača u ovom gemu, nikakvu šansu nije ostavio Poljaku. Čini se da neće biti drame u završnici seta.

4:3 Velika šteta, bio je Srbin blizu brejka, ali u presudnim momentima fenomenalno je servirao Hurkač i održao sebe u životu u ovom setu.

4:2 Proradio je i drop šot kod Novaka, osvojio je divan poen na taj način, ali nije bilo bez poteškoća. Čak je do 40:40 stigao Hurkač, međutim nakon toga je srpski teniser rutinski završio gem.

3:2 Novak je poslao par loptica u aut i Hurkač dolazi do drugog gema u ovom setu. Vidi se da se mladi Poljak neće tek tako predati, kao i da je pred srpskim teniserom veliki posao i u ovom prvom kolu.

3:1 Sa nulom je Đoković rešio ovu deonicu. Jedva da je i dodirivao lopticu Hubert Hurkač.

2:1 Dobar gem Poljaka. Odlično je servirao, Novak je imao dva poena koja je izgradio velikim trudom i umećem, ali na kraju nije mogao do još jednog brejka. 

2:0 Novak jednim od najlepših poteza dana završava gem na svoj servis. Viner je bio besprekoran, kao i sam početak meča.

1:0 BREJK! Perfektan start za Novaka Đokovića. Samo jedan poen dopustio je protivniku na njegov servis, nije moglo bolje da počne.

PRVI SET

16:00 Meč je počeo. Prvi servira Poljak.

Novi dizajn majice Novaka Đokovića je nešto što su gledaoci na terenu i preko televizije odmah primetili.

15:50 Na terenu su oba igrača. Meč će uskoro početi. 

15:20 Rafael Nadal privodi kraju svoj meč protiv Hanfmana. Španac vodi 4:2 u trećem setu, prva dva je dobio. Novak izlazi sledeći na teren "Filip Šatrije".

Dobro došli na tekstualni prenos meča Novak Đoković - Hubert Hurkač na portalu Alo!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra meč prvog kola Rolan Garosa protiv Huberta Hurkača iz Poljske.

Prethodni pohod srpskog tenisera bio je polovično uspešan, pošto je stigao do finala Rima, ali je izgubio od Španca Rafaela Nadala u bici za titulu. Poljak je igrao u Lionu gde ga je na startu eliminisao Pablo Kuevas.

Hurkač ima 22 godine i 43. je teniser sveta. Dvojici igrača ovo će biti prvi put da igraju jedan protiv drugog.