Novak Đoković
EPA
Novak Đoković

EPA

Novak Đoković, Foto: EPA

4:1 BREJK! SET! MEČ! Kraj. Nišikori nije mogao više, bilo je to jasno kao dan. Novak se posle 49 minuta plasirao u polufinale AO.

3:1 Očekivano. Pitanje je gema kada će se Nišikori povući s terena.

2:1 BREJK! I to bez izgubljenog poena! Realno, ovde je meč odlučen, pitanje je samo dokle će Kei fizički uspeti da parira Novaku. Miriše na predaju.

1:1 Iskusno. Nole koristi slabije kretanje Nišikorija da bi ga "šetao". U ovom momentu, to je zicer odluka srpskog tenisera. Gem s nulom.

1:0 Nišikori se "vratio u sedlo" i uzeo gem. Teže se kreće, ali jednako precizno udara kaoi pre.

* Idemo dalje. Vratio se Kei na teren, mada se vidi da trpi bol.

* Nišikori je uzeo medicinski tajm-aut, masiraju mu desnu butinu. Japanski teniser ima bolnu grimasu na licu? Da li će možda odustati?

6:1 SET! Samo 32 minuta za 1:0 u setovima. Nole ako ovako bude igrao cele godine, zagarantovana su mu četiri finala Gren slem turnira. Ogromna je razlika na terenu.

Što kažu kolege u ovom tvitu iznad, Nišikori deluje istrošeno a meč je tek počeo.

5:1 BREJK! Ma, bravo, legendo! 2/2 u realizovanim šansama za brejk. Nišikori zaista igra sasvim dobro, ali ni blizu onoga što Novak danas čini na terenu.

4:1 Raspaljuje Nole po lopticama kao da su od sunđera. Nišikori je pružio solidan otpor u ovom gemu, uz vinera.

3:1 Nišikori uz mnogo, mnogo sreće i napora dolazi do prvog gema. Razmene udaraca bile su maratonske, Novak je rešen da ovo reši u tri seta.

3:0 Au, kakav start Đokovića. Nišikori zaista deluje već uzdrmano. Načinio je neiznuđenu grešku za 3:0.

2:0 BREJK! Nole je iskoristio prvu brejk loptu, deluje fantastično na terenu.

1:0 Počelo je odlično. Bez greške, s nulom.

Novak Đoković

EPA

Novak Đoković, Foto: EPA

09:30 Novak je viđen u svlačionici, spreman je. Dodirnuo je krst na lančiću oko vrata, poljubio ga, prekrstio se, idemo na teren!

09:00 Ludilu na Australijen openu nema kraja. Nakon silnih iznenađenja u muškom i ženskom singlu, evo još jednog - Francuz Luka Puj eliminisao je Miloša Raonića sa 7:6, 6:3, 6:7, 6:4 i u polufinalu će na Noleta ili Nišikorija!

Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos meča Đoković - Nišikori na portalu "Alo".

Pred nama je 17. duel Novaka i Keija. Srpski as slavio je u čak 15 mečeva, Nišikori je bio bolji samo u Bazelu 2011. i US Openu 2014. godine.

Novak je vrlo spreman iako je u poslednja dva meča u Melburnu gubio po set od Denisa Šapovalova i Danila Medvedeva.

Đoković je posle velikog trijumfa nad Medvedevim imao vrlo jaku poruku za Nišikorija - pravo u centar!

"Pošto pretpostavljam da moj naredni rival ovo gleda... osećam se fantastično! Nikad bolje u životu!", izgovorio je prvi na svetu pred oduševljenom publikom.

Nišikori je do meča sa Novakom slavio protiv Majčržaka, Karlovića, Souze i Karenja-Buste. Radi se o vrlo upornom i igraču doslednom svom stilu, koji se ne prilagođava protivniku poput nekih drugih tenisera.

A kako provodi vreme pred duel, najbolje možete videti po poslednjem postu Nišikorija - opušteno i uz đus.