Filip Krajinović
EPA/Fernando Villar
Filip Krajinović Srbija - Japan

EPA Fernando Villar"

Filip Krajinović, Foto: EPA Fernando Villar

 

Kraj meča. Filip Krajinović je savladao Congu sa 7:5, 7:6(5) i doneo prednost Srbiji u duelu sa Francuskom u Dejvis kupu.

7:5! SET! MEČ! Sasvim zasluženo Filip odnosi pobedu.

6:5 Meč lopta! Prva nakon sat i 45 minuta!

5:5 Na kraju je paralela Francuza donela izjednačenje, nemoćan je bio Krajinović, a i nije rasporedio udarce na pravi način.

5:4 Nažalost, vraća Conga, ali sad sledi ono pravo. 

5:3 Vodi Krajinović! Mini-brejk u pravom trenutku, sad treba privesti sve kraju.

4:3 Izvukao se na forhend Conga i promašio za nekih desetak centimetara. 

3:3 Odličan bekhend Krajinovića i siguran poen. Promena strana.

2:3 As Conge. Broj 18 za njega na ovom meču.

2:2 Greška Srbina u odsudnom trenutku, fokusiran je bio Conga i izjednačio.

2:1 Nemilosrdan Krajinović, na početku smo.

1:1 Uzvraća brejkom Conga, fantastično je riternirao.

1:0 Mini-brejk za Filipa! Spektakularan ritern, a onda je mogao da bira.

6:6 Taj-brejk će odlučiti da li Filip Krajinović pobeđuje sa 2:0 ili idemo u treći set.

5:6 U okviru gema Filip je imao nekoliko briljantnih poteza, ali ponovo i ponovo mu fali koncentracije za potpun udar. Ovako, serviraće za opstanak u setu.

Filip Krajinović

EPA/Fernando Villar

Filip Krajinović, Foto: EPA/Fernando Villar

5:5 Greši Conga za kraj, bez pomoći servisa je uspeo Filip da slavi u ovom gemu. Teška završnica drugog seta, nadamo se da će se Filip bolje snaći.

4:5 Kao što je neretko bio slučaj, serveri lako osvajaju gemove. Filip je izgubio jedan, a Žo nijedan poen u gemu. Poeni su se završavali u par udaraca.

4:4 Filip i Žo ponovo lako dolaze do svojih gemova. Congi najbolje trenutno radi servis kojim rešava sve nezgodne situacije.

3:4 Oštetila je jedna linijska sudija Krajinovića pri rezultatu 30:15 kada je dosudila aut u trenutku kad je srpski teniser imao već dobijen poen. Nije uspeo da se vrati u gem nakon toga, Conga vodi.

3:3 Nešto bolje je zaigrao Conga u ovim trenucima, ali ni blizu nije da uzdrma Krajinovića. Uzeo je početni poen u ovom gemu, međutim Filip je krenuo da melje od tog trenutka i završio posao.

2:3 Na kraju je Srbin poslao loptu u aut, stigao je do 30, međutim falilo je nešto više koncentracije da se zapreti brejkom u ovom gemu.

2:2 Najteži servis gem Krajinovića od početka meča. Imao je brejk loptu Conga, u jednom trenutku je nastao spor oko čelendža, ali fokusirao se Srbin na kraju na servise i lepo završio posao.

1:2 Servis i dalje služi francuskog tenisera, to je stvar koja ga drži u životu od starta meča. Filip mora biti strpljiv kao i u prvom setu, očito je daleko bolji rival danas.

1:1 Nema oružje Conga za Krajinovića, vrhunski servisi i relativno slabi riterni protivnika, opet brz gem.

0:1 Izvukao se Conga u ovom gemu, ponovo. Imao je Krajinović tri brejk lopte, očito se on pita za sve u ovom meču, međutim nije na kraju uspeo da realizuje nijednu.

DRUGI SET

7:5 SET! Bez greške je servirao Krajinović, brutalna statistika našeg tenisera u prvoj deonici! Premoćan je za Žo-Vilfreda Congu! 1:0!

6:5 BREJK! Konačno je realizovao Filip mnogo bolju igru. Iz sedmog pokušaja je pogodio brejk loptu, ima veliku priliku za set.

5:5 Opet bez većih problema Krajinović, sve smo bliži taj-brejku.

4:5 Još jednom na iskustvo Conga. Imao je priliku Filip u jednom trenutku da prelomi gem, čak izabrao i lepo rešenje, ali brzonog je bio Francuz iako je u 35. godini života.

4:4 Bez ikakve šanse Conga, sa nulom je rešio još jedan gem Filip. Neuporedivo kraći gemovi na servis našeg tenisera.

3:4 Kakva šteta za ovaj gem, dve brejk lopte je imao sjajni Krajinović i činilo se da nema izlaza za Congu. Boljim servisima i forsiranjem forhenda ipak se snašao Francuz i na kraju teško stigao do pozitivnog rezultata.

3:3 Nesiguran je u svoj bekhend Conga, opet je demonstrirao manjak koncentracije. Publika mu daje podršku. Filip skoro bez greške.

2:3 Opet šteta za poslednji udarac, pogodio je sam vrh mrežice Filip. Zasad bolje izgleda na terenu, ali svakako Francuz je iskusan i nema sumnje da će sigurnije zaigrati.

2:2 Ne može brže od ovoga. Sada je već izazvao malo nervoze kod Conge naš teniser. Francuz deluje kao da sem servisa nema šta da pruži, nadamo se da će se to uskoro odraziti i na rezultat.

1:2 Šteta za poslednji ritern Krajinovića, došao je do 30 i kada je trebalo da uđe u priliku za brejk, on je odigrao ispod očekivanja. Nema veze, ceo meč je pred njim.

1:1 Još lakše je došao Krajinović do prvog gema nego Conga, francuski teniser je manje-više bio nemi posmatrač vrhunskih udaraca našeg igrača.

0:1 Vodi Conga nakon svog servisa. Uspeo je Filip da oduzme prvi poen, ali naredni servisi Francuza išli su preko 200 km/h, nikakve šanse nije imao naš teniser.

PRVI SET

11:15 Meč je počeo. Prvi servira Conga.

11:10 Izvedene su himne Srbije i Francuske, "Bože pravde" i "Marseljeza".

11:00 Teniseri se spremaju da izađu na teren.

Reprezentativci Srbije u tenisu četvrtog dana Dejvis kupa sastaju se sa reprezentacijom Francuske. Srbija i Francuska u poslednji, drugi duel Grupe A ulaze sa po jednom pobedom, protiv Japana. Prvi na teren izlaze Filip Krajinović i Žo-Vilfred Conga koji svoj meč igraju od 11 časova.

PROČITAJTE JOŠ:

Francuska je prvobitno pobedila Japance sa 2-1, nakon što je okršaj odlučio dubl, dok je Srbija bila ubedljivija i slavila pobedu od 3-0.

Filip Krajinović Srbija - Japan

EPA Fernando Villar"

Filip Krajinović Srbija - Japan, Foto: EPA Fernando Villar

S obzirom da je Japan već ispao, a da iz svake od šest grupa direktno u četvrtfinale ide samo prvoplasirani, ovaj duel će odlučiti o tome ko će se plasirati među najboljih osam.

I poraz može da donese plasman u četvrtfinale, s obzirom da će dalje ići dve najbolje drugoplasirane iz svih grupa, tako da od presudnog značaja može biti dobijanje jednog singla ili barem dubla.

Bio u Srbiji, pa uzeo novo državljanstvo i sve odbio zbog nje, sada je tragedija udarna vest u zemlji

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 20.11.2019. 22:12 - 20.11.2019. 22:26 Neka joj je večna slava. Leti Spasojević, Foto: Twitter/Spaso_87 Crnogorac Ilija Spasojević jedna je od najvećih zvezda fudbalske lige Indonezije, ali sada se našao u centru javnosti zbog velike tragedije. Naime, Spasojevićeva supruga Leti preminula jutros posle kraće i teške bolesti.

Posle Krajinovića i Conge, na teren će Novak Đoković i Benoa Per, a pobednika će možda odlučiti dubl Erber/Mau – Tipsarević/Troicki.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо