Novak Đoković
EPA-EFE/ALI HAIDER
Novak Đoković

EPA-EFE/ALI HAIDER

Novak Đoković , Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Novak Đoković je peti put trijumfovao na turniru u Dubaiju! 

Najbolji teniser sveta je u veoma nervoznom meču još jednom pokazao mentalnu snagu! U prvom setu je spasao brejk loptu, a onda je potom oduzeo servis Grku, bukvalno dva krucijalna poena su pripala Đokoviću!

Grk je provocirao, žalio se sudiji, razgovarao sa publikom, svojim roditeljima i trenerima, ali to nije omelo srpskog tenisera da peti put trijumfuje u Dubaiju!

U drugom setu je kvalitet igra značajno porastao, prvu krv je prosuo Cicipas, ali je Grk uspeo već u narednom gemu da ribrejkuje Srbina! Novak je u devetom gemu sjajnim taktičkim poenom sebi doneo novi brejk, nakon poklona od Stefanosa koji je pre toga imao duplu servis grešku! 

Servirao je Đoković za titulu i bez izgubljenog poena je zaključio ovu utakmicu!

KRAJ! 6:3, 6:4

6:4 - 30:0 za Đokovića! KRAJ NOVAK JE OSVOJIO TURNIR U EMIRATIMA!

5:4 - BREJK ĐOKOVIĆA!

Cicipas ima velike probleme na drugi servis, Srbin ima prednost 30:15! DVE BREJK LOPTE ZA ĐOKOVIĆA! Čekao je grešku protivnika i dočekao je! Kakav taktični poen Đokovića, brejk Novaka!

4:4 - Bekhend Đokovića, pa potom i drugi as za 40:0! Gem Novak!

3:4 - Sva četri poena Cicipas je osvojio odličnim servisom, sad je preneo pritisak na Đokoviću!

3:3 - RIBREJK CICIPASA!

Novakovim oružjem Grk stiže do dve brejk lopte, sjajan drop-šot Cicipasa! Spasao je prvu brejk loptu Đoković sjajnom odbranom!  RIBREJK CICIPASA!

3:2 - BREJK ĐOKOVIĆA

Pri 30:15 Cicipas pravi duplu servis grešku! Novi brejk za Đokovića!

2:2 -  Đoković lako stiže do 40:0! Cicipas razgovara sa svojim roditeljima i trenerima u boksu, nakon čega osvaja prvi poen! Izričito je zabranjeno da igrač razgovara sa boksom! Gem Đokovića!

1:2 - Smečuje Grk za 30:0, lepo izgrađen poen forhendima! Pogađa loptica ram Srbinovog reketa, odlazi loptica u aut! Lak gem za Cicipasa!

1:1 - Prvi as Đokovića! Šalje lopticu u aut Cicipas! Bez izgubljenog poena Novak izjednačuje rezultat!

0:1 - Grk je preokrenuo 30:0 i spasao je svoj servis na startu drugog gema!

DRUGI SET! Prvi servira Cicipas 

 

statistika prvog seta

sofascore

statistika prvog seta, Foto: sofascore

KRAJ PRVOG SETA!

6:3 - Sjajan bekhend slajs Srbina za dve set lopte! Odlično završava prvi set Novak!

5:3 - BREJK ĐOKOVIĆA!

Dupla servis greška Cicipasa, vodi Novak 30:15! Četvrti as Grka! BREJK LOPTA ZA ĐOKOVIĆA! KAKAV BEKHEND ĐOKOVIĆA! NAJBOLJI POEN NA MEČU DONOSI BREJK! Izašao je na mrežu Stefanos, srpski teniser je bio pasivan i dopustio je Grku da kontroliše ritam, a onda ga je kaznio sjajnim bekhendom!

Iz drugog ugla!

I još jednom!

4:3 - Servis-viner Novaka 15:15! Još jedan dobar servis srpskog tenisera! Pasivan je Novak, dozvoljava inicijativu Cicipasu, 10-1 u vinerima za Grka! Stefanos ponovo udara ramom reketa lopticu koja odlazi u aut! Odličan servis za novu prednost!

3:3 - Očajan bekhend Cicipasa odlazi van igre, nerešeno 30:30! Sva tri poena Stefanos uzima posle servisa! Ambiciozan potez Novaka je prošao neuspešno, pokušao je da drop-šotuje iz teške pozicije, on je to uspeo ali je Grk stigao lopticu!

3:2 - Još jedan neuspešan čelendž grčkog tenisera, servis Novaka je pogodio liniju! Sjajan drop-šot Novaka, ovaj udarac je koristio tokom čitavog turnira! Ne greši Stefanos na mreži, nije dozvolio Novaku da skrati poen, izašao je na mrežu i smečovao! Kao i u prošlom gemu, Đoković gubi prednost od 30:0, sad je nerešeno! Dobar forhend najboljeg tenisera sveta, Cicipas šalje loptu u aut 40:30! Jedan korak napred, jedan nazad. Loš forhend Novaka koji je otišao u aut, đus! BREJK ŠANSA ZA GRKA! Nova greška Đokovića, ovog puta iz bekhenda, poslao je lopticu u mrežu! Forhend-viner spašava Novaka! Gem Đoković, Cicipasova 12 neiznuđena greška!

2:2 - Neuspešan čelendž Cicipasa, poen pripao Đokoviću 30:30! Odličan servis-viner Cicipasa! AS Grka! 

2:1 - Nešto lakši period igre za Đokovića u odnosu na uvodni gem. Sa dve greške grčkog tenisera, Novak osvaja drugi gem sa dva primljena poena!

1:1 - Odlični smečevi Cicipasa, sa nulom je dobio svoj gem!

Cicipas se požalio na fotoaparat koji je ispuštao zvuk, on je ubrzo uklonjen!

1:0 - Nesigurnost najboljeg tenisera na mreži 30:30. Veoma čudan poen je pripao Novaku, posle jedne razmene poena Stefanos je visoko poslao lopticu, ona je završila u polju srpskog tenisera koji je potom zakucao u njegov deo terena 40:30 Cicipas prigovara sudiji da mu je neko zasmetao! Druga greška iz forhenda Đokovića, đus!

Odličan prvi servis, potom i bekhend, prednost Đoković! Greši Stefanos, njegov forhend udarac je poslao lopticu u aut!  

MEČ JE POČEO!

Igrači se zagrevaju na terenu!

Srpski teniser je izabrao da prvi servira!

Ovako se Novak zagreva pred finale! 

 "Biće mi potrebno nešto više kako bih ga pobedio. To ću pokušati i da pronađem" - Cicipas odgovorio na pitanje šta je potrebno da pobedi Đokovića!

FINALE ATP DUBAIJA

NOVAK ĐOKOVIĆ - STEFANOS CICIPAS

Početak meča:  29.02.2020 16.00 časova

Grad: Dubai

Stadion: Centralni teren

Podloga: Tvrda podloga na otvorenom

Godine: 32-21

Broj pobeda/poraza u karijeri: 906/187 - 111/66

Broj osvojenih titula: 78 - 5

Broj osvojenih Grend slemova: 17 - 0

Međusobni dueli: 2-2

Osvojen nagradni fond u karijeri: 143,059,955$ - 10,951,730$

Dobrodošli na tekstualni prenos finalnog meča na turniru u Dubaiju između Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa!

Najbolji teniser sveta ima priliku da peti put u svojoj karijeri trijumfuje u Dubaiju, a protivnik mu je grčki teniser Stefanos Cicipas koji igra finale ovog takmičenja drugu godinu zaredom!

Njega je prošle godine pobedio Rodžer Federer sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4)! 

Novak Đoković je igrao sjajno na ovom turniru, redom je pobeđivao Jazirija, Kolšrajbera, Kačanova, a posle velike borbe u polufinalu je pobedio Gael Monfisa u tri seta!

Stefanos Cicipas je do finala redom "tukao" Karena Bustu, Bublika, Štrafa i Evansa!

Ovo će biti peti okršaj srpskog i grčkog tenisera, a obojica imaju po dve pobede!

Novaku je pripao poslednji meč u Parizu (6:1, 6:2), Stefanos je pre toga pobedio u Šangaju (3:6, 7:5, 6:3), početkom prošle godine je Đoković trijumfovao u Madridu (6:3, 6:4), a njihov prvi duel pripao je Cicipasu 2018. godine u Kanadi (6:3, 6:7, 6:3)!