Rafael Nadal
EPA-EFE/JUSTIN LANE
Rafael Nadal

AP Photo/Charles Krupa

Rafael Nadal, Foto: AP Photo/Charles Krupa

Jedan od najvećih tenisera svih vremena, Rafael Nadal, se juče konačno oženio sa svojom dugogodišnjom izabranicom Ćiskom, a mi vam otkrivamo kakav je bio Španac u mladosti!

PROČITAJTE JOŠ:

Svima je poznato kakav je borac Rafa, ali mnogi ne znaju da je on u srednjoj školi bio povučen mladić:

 

„Bio je veoma fin, nije želeo da se ističe u svemu. Kada bi ostvario neki uspeh kao mlad teniser, čitao bi o sebi u novinama, baš kao i svi ostali. Jednom, kada je postao evropski prvak, ja sam ga pitao ‚šta se to desilo?‘ On je odgovorio: ‚Ne znam šta se desilo, jesam li uradio nešto loše?‘ Kada sam mu kazao da nipošto nije uradio ništa loše i čestitao mu on mi se zahvalio i pitao me da li može da izađe napolje sa drugom decom. Ono što se kod njega ističe su odgovornost i konstantnost“, rekao je nekadašnji direktor Rafine škole Antoni Tomas.

Huana Martina Masanet, bivša učiteljica španskog tenisera je rekla da je Nadal stiljiva osoba:

„Upoznala sam Rafaela kada je imao 16 godina i još nije osvojio svoj prvi Rolan Garos. Bio je veoma normalna osoba i nije uopšte govorio na času, bio je tako stidljiv", izjavila je Masanet, a direktor teniskog centra u kojem je Nadal boravio kao mlad teniser ima samo lepe reči za Španca:

„Nisam ga dobro upoznao. Kada je prošao Božić, a Rafa je krenuo da osvaja turnire, on je odlučio da napusti školu. Kada je odlazio svima se zahvalio, bio je veoma lepo vastpitan. Ponosan sam što je Nadal išao na moje časove. Videli smo se pre nekog vremena i još me se sećao, pozdravio se, veoma kulturno, kao i uvek“, izjavio je Antoni Gaja!

BONUS VIDEO

Prazan stadion u Viljnusu