Federer i Đoković
(AP Photo/Andy Brownbill)
Federer i Đoković

(AP Photo/Andy Brownbill)

Federer i Đoković, Foto: (AP Photo/Andy Brownbill)

Gde god da se pojavi, on je uvek u centru pažnje. Pogotovo sad, kad se vraća na teren prvi put od 30. januara 2020. godine. Rodžer Federer je u Dohi, gde će u utorak ili sredu odigrati prvi meč posle poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena 2020. godine. Tokom uživo druženja putem Instagrama sa fanovima, Federera su baš pitali i Đokoviću. 

Da li će Federer do kraja karijere makar jednom pobediti Đokovića?

 

- Kad igrate protiv najboljih, uvek morate da budete na visokom nivou. Posebno protiv Novaka, jer on može da uđe u fazu igre kad ne može da promaši važan poen. Ume da se brani odlično, ali da istovremeno bude i agresivan, poseduje izuzetan balans u igri. Zato i mislim da je on jedan od najboljih tenisera svih vremena. Zadovoljstvo mi je što sam imao priliku da igram toliko puta protiv njega, on je jedan od igrača koji vas tera da budete bolji. Odlična je stvar što ga imamo u tenisu - rekao je Federer na iznenađenje mnogih koji smatraju da između njega i Novaka postoji "zla krv". 

U međusobnim duelima, Đoković je bolji od Federera, skor je 27-23. Novak ima više osvojenih Mastersa, a Federer dva grend slem pehara više. 

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

boki

07.03.2021 14:56

To majstore Federer je pravi Car isto tako i Novak samo treba otvoreno reci koliko Srdjan steti Novaku ni on sam nije svestan.