Rodžer Federer
Youtube/Australian Open TV
Rodžer Federer

Youtube/Australian Open TV

Rodžer Federer, Foto: Youtube/Australian Open TV

Nekadašnji četvrti teniser sveta Greg Rusedski sumnja da će Rodžer Federer osvojiti još neki Gren slem do kraja karijere.

Teniska sezona je suspendovana do kraja jula zbog pandemije koronavirusa. Obustavljanje takmičenja koristilo je Rodžeru Federeru, koji je neposredno pre toga operisao koleno.

"Situacija je ozbiljna i zdravlje svih mora da bude prioritet. Svakako Rodžer je dobio dovoljno vremena da se oporavi od operacije", rekao je Rusedski.

Federer je priznao da još nije počeo da trenira, dok su se njegovi najveći rivali Novak Đoković i Rafael Nadal vratili na terene čim je to situacija dozbolila.

"Gledao sam snimke treninga Đokovića, Nadal se takođe vratio na teren... Ne vidim novu dimenziju koju Federer može da unese u svoju igru kako bi pored njih osvojio Slem. Biće mu izuzetno teško, pogotovo što će uskoro napuniti 39 godina. Bila bi lepa priča kada bi mogao ponovo da osvaja velike titule, ali mislim da su Đoković i Nadal favoriti na Slemovima. Federer je iza njih, ali ga nikada ne treba sasvim otpisati".

Švajcarac je u karijeri osvojio 20 najvećih titula, Španac ima 19, a Srbin 17.