Novak Đoković i Viktor Troicki
AP Steve Christo
Novak Đoković i Viktor Troicki

AP Steve Christo

Novak Đoković i Viktor Troicki, Foto: AP Steve Christo

Ekipno prvenstvo Srbije ove godine biće u najjačem sastavu, a posebnu pažnju privlači i to što ćemo ove sezone moći da uživamo u igri svetski poznatih imena, Viktora Troickog, Miomira Kecmanovića, Damira Džumhura u muškoj, odnosno Ivane Jorović u ženskoj konkurenciji.

Najbolje rangirani teniser iz muškoj konkurenciji je Kecmanović, 47. na ATP listi, koji će braniti boje TK Đukić, a pored njega učestvovaće i srpski Dejvis kup reprezentativci: za Crvenu zvezdu (Danilo Petrović (157. na ATP listi), Viktor Troicki (184), Miljan Zekić (514), odnosno za TK TAŽ (Nikola Milojević (145) i Peđa Krstin (246).

Za TK Đukić igraće i najbolji teniser BiH Damir Džumhur (107), kao i najbolji dubl igrač Srbije Nikola Ćaćić (59. na ATP listi u dublu).

Kod dama "prva tabla" biće članica "TA Tipsarević" Bugarka Izabela Šinikova (187. na VTA listi), zatim sledi Fed kup reprezentativka Srbije Ivana Jorović (228), koja će braniti boje TK Novak, a uz Ivanu tim TK Novak čine i VTA igračice: Draginja Vuković (644) i Elena Milovanović (924).

Početak šampionata za muškarce je 2. avgusta dok će devojke na teren izaći dan kasnije.

PROČITAJTE JOŠ: