Janko Tipsarević
Marko Metlas
Janko Tipsarević

Marko Metlas

Janko Tipsarević, Foto: Marko Metlas

Janko Tipsarević otkrio je da će se po završetku igračke karijere i dalje baviti tenisu! Naime, on će se posvetiti trenerskom poslu!

Da stvar bude još bolja za naše ljubitelje tenisa, Tipsarević je obelodanio da će trenirati Filipa Krajinovića, 40. tenisera sveta u ovom trenutku!

"Moja želja je da ostanem u tenisu i sportu i moj savet za bilo koga ko ide u penziju je da ostane u onome što je radio dobro još ako postoji strast prema tome ne postoji ništa lepše u životu", izjavio je Tipsarević.

Filip Krajinović

EPA/Fernando Villar

Filip Krajinović, Foto: EPA/Fernando Villar

Tipsarević je u novembru stavio tačku na svoju uspešnu karijeru, on je nastupao na nedavnom završnom turniru Dejvis kupa u Madridu, a odlučio je da se odmah baci na sledeći posao!

"U 2020. godini mi je cilj da pomognem Filipu Krajinoviću da iskaže sav potencijal kojim raspolaže. Prihvatio sam se toga jer me podseća na mene, tim hedonističkim pristupom. I ja sam sazreo sa 25, 26 godina i mogu da mu pomognem na bazi sopstvenog iskustva. Takođe, dao mi je odrešene ruke u odabiru ostalih članova stručnog tima", otkrio je Janko Tipsarević u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem":

"Filip me mnogo zaintrigirao, gde konačno u tim kasnim 'teniskim godinama' počinje da sazreva kao ličnost i meni je to bilo mnogo bitno. Bilo bi mi žao da ja ako već mogu da pomognem da ne budem deo tog njegovog odrastanja. Uz pravi tim, gde je Filip meni dao odrešene ruke da izaberem ljude koji će raditi s njim, verujem da on može da ispuni pun potencijal. Šta je to, samo vreme će pokazati".