Rodžer Federer
EPA Will Oliver
Rodžer Federer

EPA Will Oliver

Rodžer Federer, Foto: EPA Will Oliver

Izvesni Huan, dugogodišnji deo tima Mastersa u Bazelu, govorio je o svom odnosu sa Federerom, ali i ponašanju mlađih tenisera na ATP turu.

"Očekivao sam da bude mnogo arogantniji. Ostali igrači nisu hteli da pričaju sa 'običnim' ljudima. Njima je uspeh udario o glavu. Samo njih nekoliko je ostalo na zemlji kao što je Federer. On ima milione na računu i sarađuje sa velikim kompanijama, ali to ni ne primetite kada razgovarate sa njim. Zato uživa veliko poštovanje od svih", otkrio je pripadnik obezbeđenja.

Najčitanije sportske vesti:

Teniseri koji se tek afirmišu znatno su arogantniji u odnosu na Federera.

"Većina mlađih igrača učini da se osećate kao da ste obično go*no. Ti tijendžeri nikoga ne poštuju. Federer je sušta suprotnost, on je džentlmen zbog kojeg se osećate kao da ste deo tima. Iskrena je osoba, kod njega su svi dobrodošli, čak i kada nema kamera. Uvek vas pozdravi i pita kako ste i deluje kao da to stvarno želi da zna. Kod ostalih to nije slučaj".

Pročitajte još:

Posebno zanimljiv odnos Federer ima sa dugogodišnjim trenerom Severinom Lutijem.

"Iza kulisa Federer i Severin se ponašaju kao deca, stvaraju fenomenalnu atmosferu. Bio sam jednom deo njegovog tima prateći ga sa terena, to je bio fenomenalan doživljaj", rekao je Huan koji je sa Federerom prvi put sarađivao 2008. godine u Pekingu.

Bonus video: Gordić: "Nastala je tišina u svlačionici Partizana"