Dominik Tim, Novak Đoković
Alo/Marko Metlaš
Dominik Tim, Novak Đoković

Alo/Marko Metlaš

Dominik Tim, Novak Đoković, Foto: Alo/Marko Metlaš

Treći teniser sveta Dominik Tim planira da organizuje seriju turnira, na kojima će učestvovati oko 400 talentovanih igrača iz cele Austrije. Tim, pobednik turnira "Adria tur" u Beogradu, od 8. avgusta, na šest turnira u šest austrijskih pokrajina ugostijće najtalentovanije domaće igrače, a jedini preduslov za učešće je da igrač poseduje austrijsku licencu. Za svaki turnir je broj takmičara ograničen na 64. Uprkos plemenitoj ideji, deo javnosti osuđuje Timov potez zbog potencijalnog rizika od širenja zaraze. 

Finalni mečevi biće odigrani krajem oktobra u okviru "Erste bank open" u Beču, a pobednik pored pehara, dobiće i lični trening sa trećim teniserom planete. Inače, Tim se u Austriji našao na meti kritike što je učestvovao na "Adria turu" u organizaciji Novaka Đokovića, pošto se više igrača zarazilo virusom.

Tim je čak, na Tviteru uputio izvinjenje, uz konstataciju da su svi igrači koji su učestvovali na turniru u Beogradu bili očigledno suviše uzbuđeni da ponovo mogu da igraju, da nisu sagledali opasnosti, te naveo da je sve bilo organizovano u saglasnosti sa merama srpskih vlasti. Austrijanac je po povratku u domovinu iz Beograda uradio više testova na virus korona, ali su svi bili negativni.

PROČITAJTE JOŠ: