Dominik Tim, Novak Đoković
Alo/Marko Metlaš
Dominik Tim, Novak Đoković

Alo/Marko Metlaš

Dominik Tim, Novak Đoković, Foto: Alo/Marko Metlaš

US open bi zvanično trebalo da počne 31. avgusta, ali još uvek nije sto odsto sigurno da li će se grend slem u Njujorku i održati. Trenutno trećeplasirani na ATP listi, Dominik Tim, smatra da postoje ozbiljne sumnje u pogledu toga da li će se turnir u Njujorku uopšte održati kako je planirano. Austrijanac, koji je igrao u finalu Australijan opena, u kom je poražen od Novaka Đokovića, kaže da teniseri uopšte nisu sigurni da će se turnir održati.

Porast broja obolelih od koronavirusa u SAD i Njujorku, bacio je novu sumnju u to da će turnira biti, mada je do 31. avgusta ostali još dosta vremena. Organizatori uveravaju da će sve biti u redu, ali Tim, koji je trenutno na egzibiciji u Berlinu, kaže da ništa još nije izvesno iako nije uplašen da bi mogao da se zarazi.

- Odluka nije u našim rukama već o tome glavnu reč daju Američka teniska federacija, Vlada SAD i gradonačelnik Njujorka. Cela stvar je na vrlo klimavim nogama. Ipak, ja verujem da če, ako se bude igralo, biti bezbedno za sve učesnike. Bićemo u jednom velikom “balonu” i nećemo imati kontakt sa spoljašnjim svetom - rekao je Tim.

Mnogi poznati igrači su izrazili zabrinutost i još nisu potvrdili da će učestvovati na ovom turniru, pre svih Novak Đoković i Rafael Nadal.

Da je sve nesigurno, potvrđuju i reči teniskog stručnjaka Danija Valverdua, koji sada radi sa Stanom Vavrinkom i Karolinom Pliškovom.

- Lično, nisam siguran da će se US Open i ostali turniru u SAD održati. Očekujem neku odluku o tome u naredne dve nedelje. S druge strane, optimista sam da će se održati turniri u Madridu, Rimu i na Rolan Garosu u septembru, ali sve osim toga je nepoznanica - izjavio je bivši trener Endija Marija.

PROČITAJTE JOŠ: