Novak Đoković
AP/Kemal Softic
Novak Đoković

AP/Kemal Softic

Novak Đoković, Foto: AP/Kemal Softic

Novi težak udarac za svetski tenis. Iako se vlasti u Španiji na sve načine trude da se turnir održi, trenutna situacija ukazuje na to da do turnira neće doći. Kako navodi "El konfindesial" stvari oko održavanja turnira u Madridu su se zakomplikovale. Turnir je trebao da se održi odmah nakon US Opena i dve nedelje pred Rolan Garos što bi bila prava priprema za sve tenisere. 

Delovalo je da će publika u Madridu koja se sigurno uželela dobrog tenisa uživati u njemu, ali ipak situacija kako u prestonici tako i u ostalim delovima Španije nad Korona virusom gubi kontrolu. Madridske vlasti su poslale pismo direktoru turnira Felisijanu Lopesu jer "postoji rizik po zdravlje koji bi mogao da naškodi i javnosti, ali i organizaciji i igračima".

Nadal ima dva razloga za nezadovoljstvo prvi je što neće igrati pred domaćom publikom, a drugi je što je Španac prošle godine na ovom turniru uzeo 360 poena jer je u polufinalu poražen od Stefanosa Cicipasa. Aktuelni šampion Madrida je Novak Đoković i on će zadržati svoju hiljadarku makar se i ne igrao na turniru u Španiji. Nadal je mogao da osvoji 640 poena što je moglo da mu omogući da pretekne Đokovića koji je br. 1, trenutno ima 370 bodova prednosti.

PROČITAJTE JOŠ: