Prebio je na mrtvo ime
Ilustracija
Rodžer Federer

AP/Andrew Medichini

Rodžer Federer, Foto: AP/Andrew Medichini

Hesus Aparicio je veliki navijač Rodžera Federera, kada je imao 17 godina svuda je pratio tada 22-godišnju tenisku zvezdu koja je tek krenula da osvaja Grend slem trofeje a te 2004. godine je osvojio tri od četri najveća turnira u godini.

Ovaj Španac je skupljao novac da bi otišao u Englesku da gleda Rodžera Federera koji je 2005. godine osvojio Vimbldon.

Ipak sudbina je drugačije htela, decembra 2004. godine Aparicio je slavio svoj 18 rodjendan, njegovi prijatelji i on su doživeli tešku saobraćajnu nesreću koja je trajala 11 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak Đoković Rolan Garos 2016

reddit/u/Cyberglace7

Probudio se kasnog avgusta 2015. godine, tri dana pred US Open, Aparicio je sa svojim roditeljima razgovarao o stvarima koje je propustio za te silne godine, da bi se odjednom setio Rodžera Federera, upitavši da li se penzionisao, pošto većina tenisera prekinu svoju karijeru u tim godinama.

"Kada sam saznao da još uvek igra, sa 34 godine i da je drugi najbolji teniser na svetu, pomislio sam da se šale sa mnom. Kada su mi rekli da je stigao do 17 Grend slem titula, nisam mogao da verujem. Znao sam da je Federer odličan, ali da može da osvoji sve nisam pretpostavljao".

U trenutku Apariciove nesreće, Švajcarski maestro je bio svetski broj 1, a pratio ga je Amerikanac Endi Rodik sa čak 3.000 poena manje na ATP listi..

PREPORUČUJEMO VAM:

Rolan Garos

Tanjug/AP, Michel Euler

Ovaj momak iz Sevilje je sa oduševljenjem gledao partije Federera na jedinom Grend slemu na američkom tlu.

Te 2015. godine na US Openu, Rodžera Federera je zaustavio Novak Đoković. Nakon velike borbe u finalu Srbin je savladao Švajcarca sa 6:4, 5:7, 6:4, 6:4.

"Bio sam oduševljen kada sam video kako dobro igra. Stvarno je bio sjajan. Prava je šteta što nije uspeo da pobedi ali taj Đoković, on veoma dobro igra".