Rodžer Federer
EPA Alberto Valdes
Rodžer Federer

EPA Alberto Valdes

Rodžer Federer , Foto: EPA Alberto Valdes

Pomenute rekorde, ipak, mogli bi u predstojećem periodu da obore Nadal i Đoković, a švajcarski teniser rekao je da nema ništa protiv da se to dogodi.

"Bilo bi sasvim u redu i ne bi mi to bio problem da prihvatim ukoliko bi Đoković ili Nadal oborili moj rekord. Sećam se koliko sam ja bio srećan kad sam oborio Grend slem rekord. Za mene, poseban trenutak je bio taj, da oborim nečiji rekord, a ne da ga zadržim. Biće interesantno videti još koliko dugo će Rafa i Novak igrati, oni su neverovatni", rekao je Federer.

Trenutno treći teniser sveta kaže da je rivalstvo zdrava stvar u sportu.

"Potrebni su vam rivali i dobro je što stižu i mlađi igrači poput Saše Zvereva. Ti igrači su veoma važni i teraju vas da i dalje napredujete. Znam da sada svi rade naporno iako su mnogi na odmoru", kaže Rodžer.

On je rekao da su Nadal i Đoković učinili da i on sam bude bolji igrač.

"Ima mnogo onih koji kažu da bih osvojio i više od 20 Grend slemova da Rafa i Novak nisu bili rivali. Moguće je, ali da nisu bili oni, bio bi tu neko drugi. Zahvalan sam im jer su učinili da budem bolji igrač", rekao je Švajcarac i dodao:

"Interesantno je jer su Rafa i Novak imali potpuno različite karijere. Rekao bih da je Rafa sada bliži da me stigne, pre svega što je broj jedan i onoga što je uradio na Rolan Garosu".

Rodžer Federer i Rafael Nadal

Salvatore Di Nolfi/Keystone via

Rodžer Federer i Rafael Nadal, Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via

Federer je potom obrazložio svoj stav.

"Pre 11 godina je prvi put postao broj jedan i evo, sada je na vrhu ponovo. Ima više Grend slemova od Novaka, čak iako Novak ima više nedelja na prvom mestu i šansu da koju godinu duže igra, mada, ko zna. U ovom momentu, Rafa je bliži, ali ima još mnogo da se igra i biće interesantno videti kako će im ići u nastavku karijera", zaključio je Federer.