Federer, Đoković
EPA, AP
Rodžer Federer, Foto: AP/Kamran Jebreili

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se među osam najboljih tenisera u Indijan Velsu, pošto je u dva seta pobedio Kajla Edmunda u osmini finala. Do trijumfa je došao ubedljivo rezultatom 6:1, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ:

Nekadašnji broj jedan će u četvrtfinalu igrati protiv Huberta Hurkača, koji je posle tri seta pobedio Denisa Šapovalova. Federerov trijumf sa tribina je pratio i legendarni Rod Lejver koga je Švajcarac pomenuo tokom intervjua na terenu.

- Drago mi je što ovde vidim Roda Lejvera. Hvala ti što si došao. Veliko je zadovoljstvo videti takvu legendu da dođe i gleda trenutnu generaciju igrača - rekao je Federer, a potom poželeo da ima novi nadimam nalik onom koji imaju Lejver ili, na primer, Pit Sampras:

- On i Pit imaju mnogo bolje nadimke od mene - “Rocket” i “Pistol” - i na njega sam ljubomoran, kao i na Pita. Ja nemam ništa! Još moram da radim na tome.

Podsetimo, i Federerovi najveći rivali Rafael Nadal i Novak Đoković imaju prepoznatljive nadimke. Nadal je poznat kao "Bik sa Majorke", dok su Đokovića umeli mediji i navijači da nazovu "Srbinator".