Vavrinka, Đoković
AP
Novak Đoković u Monte Karlu

EPA - EFE, Sebastian Nogier

Novak Đoković u Monte Karlu, Foto: EPA - EFE, Sebastian Nogier

Posle pobede nad Tejlorom Fricom (6:4, 6:2) u meču 2. kola mastersa u Madridu, Novak Đoković je više pažnje morao da odgovara na pitanja vezana za politiku u tenisu.

PROČITAJTE JOŠ:

POSLE 1060 DANA! Federer se vratio na šljaku i rutinski savladao Gofana!

HRVAT I ŠVAJCARAC PSOVALI I STENJALI U KAMERU Slavili prolaz Liverpula, ali su morali da POMENU JEDNU STVAR! Ovo im nije trebalo (VIDEO)

JOKIĆ UMESIO AMERE! Publika se hvatala za glavu, Srbina vukli i tukli, ali je protutnjao kao BRZI VOZ! Upisao novu pobedu!

Pojedini teniseri, pre svih Sten Vavrinka, kritikovali su Novaka kao predsednika udruženja igrača, jer nije reagovao na skandal sa Džastinom Gimelstobom, poznatim teniskim radnikom koji je osuđen zbog nasilja nad bivšim prijateljem, koje je prouzrokovalo i pobačaj žrtvine supruge.

Sten Vavrinka

AP

Sten Vavrinka, Foto: AP

Novinare je interesovalo kakav je odnos Đokovića sa Vavrinkom, posle pisma u kome je Švajcarac otvoreno kritikovao situaciju u tenisu.

FENOMENALNA NOĆ NA ENFILDU! Reakcija fudbalera Liverpula: " Verovali smo kada niko nije!"

"S jedne strane dopada mi se što želi da bude uključen, da izrazi svoje mišljenje. To podstičem kod svakog igrača. Svi moraju da budu informisani, da razumeju kakva je situacija jer svako može da doprinese. S druge strane, ne sviđa mi se što je odlučio da prvo javno govori o tome. Trebalo je prvo da razgovara sa momcima iz Saveta. Rekao sam mu to, kao i da razumem njegov stav", rekao je Đoković.

Džastin Gimelstob

AP/Lawrence Jacskon

Džastin Gimelstob, Foto: AP/Lawrence Jacskon

Prvi čovek Saveta tenisera je objasnio situaciju oko Gimelstoba.

I TRENER ULETEO U GUŽVU! SVE ZBOG JOKIĆA Srbin dobio udarac, pa NASRNUO NA PROTIVNIČKOG IGRAČA! Sudije fizički intervenisale, nije se moglo ništa (VIDEO)

"Uključen sam u kompletan proces. Razumem šta se dešava iza zatvorenih vrata. Ostalima nedostaje informacija, što može da bude opasno. Bilo je toliko spekulacija, svi drugačije shvataju informacije koje im pružate. Mi u Savetu pokušavamo da razumemo svaki detalj pre nego što javno saopštimo naš stav. Nismo sada morali ništa da radimo jer je Džastin (Gimelstob) razumeo posledice i sam se povukao. Mnogo toga se dešavalo poslednjih meseci i svi moramo bolje da se nosimo s tim. Krivo mi je što su mnogi govorili javno pre nego što su pričali s nama."

RAZLOGE ZA NOVAKOV PAD SVI SU VIDELI U DUHOVNOM VOĐI Đoković više ne želi da ćuti, otkrio ko je kriv ZA SVE LOŠE ŠTO MU SE DESILO