Rodžer Federer
EPA-EFE/LYNN BO BO
Džon Milman

(AP Photo/Lee Jin-man)

Džon Milman, Foto: (AP Photo/Lee Jin-man)

Švajcarac je trijumfovao sa 6:4, 6:7, 4:6, 6:4, 7:6 u pravom teniskom trileru koji je obilovao prelepim poenima, brejkovima, preokretima i taj-brejkovima! 

Bolje je započeo meč Federer koji je nakon prva tri uvodna gema oduzeo servis u Milmanu, ali domaći igrač se nije predavao, uspeo je da vrati brejk Švajcarcu u devetom gemu, posle čega je poklekao i izgubio 10 gem na svoj servis bez osvojenog poena!

Još veća borba je viđena u drugom setu, obojica su bili sigurni na svojim servisima, ali je Rodžer morao da se spašava u 11 gemu, Milman je propustio brejk priliku pa je meč otišao u taj-brejk. Australijanac je ubedljivo slavio sa 7:2 u taj-brejku!

Treći set je ponovo pripao Milmanu, koji je igrao odlično, u osmom gemu mogao je da oduzme servis Federeru, ali je propustio šansu.

Ipak je to uspeo da ponovi dva gema kasnije kada se Federeru stisnula ruka u odlučujućim momentima! 

Rodžer Federer, Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Dobra igra obojice je viđena i u četvrtom setu, prvi je poklekao Australijanac u sedmom gemu, Federer je nakon toga rutinski priveo set kraju!

Odlučujući set je počeo sigurnim servisom obojice i osvajanjem uvodnih gemova. Milman je potom oduzeo servis Federeru posle druge brejk šanse, ovim fantastičnim udarcem!

Već u narednom gemu Švajcarac je osetio pritisak, morao je da ribrejkuje, za to su mu trebale tri brejk šanse, to je uspeo nakon što je Milman poslao lopticu u aut posle jedne razmene!

Federer, Foto: (AP Photo/Lee Jin-man)

Federer je potom odbio još jedan nalet Milmana i u tesnom gemu napravio prednost od 3:2! Milman je bez većih problema dobio svoj gem, a onda je stisnuo Federera u narednom! Dve brejk lopte je spasao treći teniser sveta, sjajan kik-servis je omogućio Švajcarcu da dođe do nove prednosti! Mirka je odahnula!

Izvukao se Milman u osmom gemu, vodio je Federer 30:0 ali sjajnim servisom je australijski teniser uspeo da preokrene!

Veoma važan gem za Federera, posle 30:30 usledile su dva odlična servisa Švajcarca koji je prebacio pritisak na domaćina!

Greška Švajcarca pri dužoj razmeni udaraca, ali uzvraća poklon Australijanac za 30:30! Još jedan kik-servis Milmana, novo izjednačenje od 5:5!

Treći teniser sveta obezbedio je taj-brejk sa lakoćom! Pritisak utiče na Milmana, 12 gem odlučuje pobednik na razliku! 30-godišnjak je od prvog kontakta uspostavio svoj ritam i napravio prednost! Kakva greška Milmana, neiskontrolisani forhend otišao u aut! Greši i Federer, nova prednost za Milmana, sjajnim servisom odvodi meč u taj-brejk!

Federer, Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR A

ODLUČUJUĆ TAJ-BREJK!

1:0 - Milman stvara mini-brejk!

2:0 - Još jedan odličan udarac Australijanca! 

3:0 - Federer šalje lopticu u mrežu! 

3:1 - Prvi poen za Švajcarca!

3:2 - Odličan prvi servis Federera

4:2 - Nova katastrofalna greška Švajcarca, šalje lopticu u aut!

5:2 - AS NA DRUGI SERVIS! Kakav potez Milmana!

5:3 - Forhend smeč Federera nakon prvog servisa!

5:4 - Sjajna ofanziva Rodžera, još bolja odbrana Džona, ali je ipak poslao lopticu u aut!

6:4 - Milman igra kao u transu, izašao je na mrežu, Federer je uputio nezgodan udarac, ali je uspeo Milman da vrati lopticu u Švajcarčev deo terena!

7:4 - Nova greška Federera, koštala ga samouverenost!

8:4 - Sjajan forhend Australijanca, Federer je izašao na mrežu, a ovaj ga je kaznio! Novi mini-brejk!

8:5 - Drži se Švajcarac i dalje, ali Milmanu su potrebna još dva poena!

8:6 - Šalje lopticu u aut Džon Milman posle duže razmene poena!

8:7 - Novi aut Milmana, ukočila mu se ruka, vratio se Švajcarac u meč!

8:8 - Treći put zaredom Milman šalje lopticu u aut! Federer servira još jednom!

8:9 - Novi aut, meč lopta za Federera!

8:10 - Feder se iščupao!

Rodžer Federer je zabeležio stotu pobedu na Australijan openu! U borbi za četvrtfinale igraće protiv Mađara Martona Fučoviča.