Novak Đoković
EPA-EFE/LUKAS COCH
Zverev

(AP Photo/Andy Brownbill)

Zverev, Foto: (AP Photo/Andy Brownbill)

Prvi put u svojoj karijeri Aleksander Zverev plasirao se u polufinale nekog Grend slem trofeja!

On je pobedio Stanislasa Vavrinku 3:1 u setovima (1:6, 6:3, 6:4, 6:2) posle tri sata igre!

Fenomenalno je otvorio meč švajcarski teniser, oduzeo je Nemcu dva servisa pa je vodio 4:0 na samom početku. Do kraja prvog seta Zverev se pobrinuo da ga Vaavrinka ne dobije sa "krompirom"!

U drugom setu Zverev je bolje zaigrao, imao je priliku da napravi brejk u drugom gemu, ali nije iskoristio tu šansu. To je uradio u osmom gemu, posle čega je potvrdio drugi set u svoju korist!

Vavrinka

EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Vavrinka, Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Treći deo igre je počeo brejkom Nemca, pa ribrejkom Švajcarca! U petom gemu je Zverev uspeo da oduzme servis vlasniku 3 Grend slema!

U poslednjem delu igre Zverev je nastavio da igra odlično, vezao je četri gema u kojima je uzeo dva brejka! Do kraja meča je rutinski odradio gemove na svoj servis i zasluženo se plasirao u prvo polufinale Grend slema u karijeri!

Ovo su odlične vesti za Đokovića, pošto je Vavrinka bio bolji rival na poslednja tri meča na Grend slemovima, poslednji njihov meč Novak je predao na US Openu nakon što je već gubio 2:0 u setovima!

Protiv Zvereva srpski teniser ima pozitivan skor, tri pobede i dva poraza, od toga su jednom igrali na Rolan Garosu prošle sezone kada ga je Đoković dobio u tri seta!

Aleksander Zverev u polufinalu čeka pobednika duela Rafael Nadal -  Dominik Tim, dok u drugom delu kostura su poznati polufinalni učesnici, a to su Đoković i Federer!

Komentari (1)

ceca

29.01.2020 16:10

sta lupetate vi sa ovim naslovom???