Novak Đoković i crkva u Nici
instagram/djokernole
Novak Đoković i crkva u Nici

instagram/djokernole

Novak Đoković i crkva u Nici, Foto: instagram/djokernole

* On je posetio ovu crkvu krajem prošle godine

* To je mesto gde se okuplja srpska zajednica u Francuskoj

* Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u Nici su osnovali izbegli Rusi 1920. godinu

Sud u Nici će večeras doneti odluku o izbacivanju srpske zajednice iz ortodoksne crkve koju potpomaže najbolji teniser sveta, Novak Đoković.

U martu, francuski "Le Figaro" je objavio da će Novak na sve moguće načine pomoći srpskoj crkvi u Nici da ostane u njihovom vlasništvu. 

Predstavljao se kao brat najlepše teniserke sveta i potrošio preko 40.000 dolara! (FOTO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 21.08.2019. 11:20 Kao da nije imala probleme! Judžini Bušar i "njen brat", Foto: twitter/DerangedRadio * Najveće uspehe je ostvarila pre pet godina kada je nastupala u polufinalu Rolan Garosa i Australijan Opena * Nekada je bila peta teniserka sveta * Ima jednu WTA titulu osvojenu u Ninbergu Judžini Bušar ne može da se sastavi na terenu posle njene povrede, pa ne čudi da na deset vezanih turnira nije ostvarila nijednu pobedu!

Posle smrti vlasnika ove građevine pre dve godine, njegovih šest naslednika je odlučilo da proda građevinu u delove i fiksirali su cenu od 265.000 evra za crkvu!

Do 31. avgusta traje poslednja rata za iznajmljivanje  koja je iznosi 115 evra. Novak Đoković je sa svojim sinom Stefanom posetio ovo sveto mesto u decembru, gde su posetili malu kapelu koju su pre 50 godina izgradili ruski sveštenici.

"Lepo što je Novak osvojio Vimbldon, ali u glavi najviše računam onaj trofej sa Čilićem na US Openu!"

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 21.08.2019. 08:16 Ko je najveći u "velikoj trojci"?

On je podelio na svojim društvenim mrežama doživljaj i ljubav prenešenu sa mesta gde se neguje srpska zajednica i kultura. Porodice se okupljaju svake nedelje, roditelji dovode svoju decu koja uživaju u igri, u pričama i predstavama. Đoković je sa svojim sinom učestvovao u jednoj od radionica gde su napravili maske životinja, lava i jagnje!

"Bilo je predivno biti deo ovog specijalnog dana, sa srpskim porodicama koje se sastaju i dele prelepe trenutke" - rekao je tada Novak.

Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u Nici su osnovali izbegli Rusi 1920. godinu, a koriste je i vernici Srpske pravoslavne crkve u Francuskoj.

Podsećanja radi, Novak često pomaže manastire na Kosovu i Metohiji, a u dedinom selu u Crnoj Gori sagradio je kapelu.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda