Novak Đoković
EPA/Jason Szenes
Novak Đoković

EPA/Jason Szenes

Novak Đoković, Foto: EPA/Jason Szenes

Glavni sudija US opena Soren Frimel rekao je da se svi slažu da Novak Đoković nije namerno pogodio lopticom linijskog sudiju, ali da nije postojala druga opcija osim diskvalifikacije.

- Postoje dva faktora, akcija i rezultat. Akcija je, iako nije bilo namere, dovela do rezultata, a to je udaranje linijskog sudije i činjenica da je ona očigledno bila povređena. To su suštinski faktori pri donošenju odluke - naglasio je Frimel.

Frimel je novinarima otkrio o čemu je razgovarao sa Beograđaninom.

- Njegova poenta je bila da nije namerno udario sudiju. Rekao je: "Da, bio sam besan. Udario sam lopticu. Pogodio sam sudiju. Činjenice su vrlo jasne, ali to nije bila moja namera. Nisam to uradio namerno i ne bi trebalo da budem diskvalifikovan" - rekao je Frimel. - Svi se slažemo da to nije uradio namerno, ali činjenice su da je udario linijskog sudiju i da je ona očigledno bila povređena.

Frimel je istakao da kažnjavanje igrača na gren slem turniru nije laka odluka i da nema veze na kojem se terenu igra i da li je reč o prvom teniseru ili bilo kom drugom.

- Moraš da doneseš ispravnu odluku. Svi na terenu su bili svesni šta je u pitanju.

Američka teniska asocijacija je u saopštenju navela da je Frimel doneo odluku u skladu sa Gren slem pravilnikom.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

srđan

07.09.2020 13:32

A kada drugi pogode nekoga njih ne kažnjavaju.

Afrika

07.09.2020 15:16

Liniski sudija treba da dobije oskara! Ništa joj nije bilo, ali je to njena šansa za slavom! Povređena, ha,ha,ha zašto nenose šlemove onda. Kakva glupa pravila

Luka

08.09.2020 09:20

Dakle nije bilo namere i nategnuti zaključak”očigledno je da jebila povređena”,što su u bolnici opovrgnuli,dakle sudijo nije bilo osnova za tako drastičnu kaznu,.Sve ste iscenirali iz vama poznatih razloga,posebno Svajcarac