Rodžer Federer i Novak Đoković i Damijen Štajner
twitter/RadioSportChile
Rodžer Federer i Novak Đoković i Damijen Štajner

twitter/RadioSportChile

Rodžer Federer i Novak Đoković i Damijen Štajner, Foto: twitter/RadioSportChile

* Štajner je dobio otkaz još sredinom meseca

* Argentinac je govorio o tome da li upotreba peškira između servisa treba da bude smanjena

* Štajner je rekao da je kod meč lopti na strani Federera u finalu Vimbldona mislio da će Švajcarac pobediti

Argentinac Damijan Štajner, koji je bio glavni sudija ovogodišnjeg legendarnog finala u Vimbldonu između Rodžera Federera i Novaka Ðokovića, izbačen je iz ATP zato što je, bez traženja dozvole, dao intervju. Argentinac je dobio otkaz od ATP - a još sredinom meseca, objavio je "Njujork tajms".

Rame me muči neko vreme, zalediću ga u narednih 48 sati! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 29.08.2019. 08:24 Đoković je savladao Argentinca Huana Ignasija Londera i plasirao se u treću rundu US Opena. Novak Đoković, Foto: AP Photo/Charles Krupa Srpski teniser Novak Đoković otvoreno je govorio o povredi ramena posle pobede u drugom kolu US opena.

Štajner je u Argentini navodno davao intervjue bez da je to dogovorio sa ATP-om, kako to nalaže propis te teniske asocijacije. ATP je "Njujork tajmsu" objasnio da Štajnerovi intervjui predstavljaju direktno kršenje važećih pravila prema kojima zvaničnici u interesu nepristrasnosti ne smeju da govore o igračima, pravilima i takmičenju.

Tako je Štajner na podkastu o tenisu "3iguales" govorio o tome da li upotreba peškira između servisa treba da bude smanjena. I finale Vimbldona je bila tema, pošto je Štajner rekao da je kod meč lopti na strani Federera mislio da će Švajcarac pobediti.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako grend slemovi ne potpadaju pod nadležnost ATP, već pod ITF, Štajner neće suditi ni na US openu.

BONUS VIDEO:

Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Delirijum na Marakani!