Dušan Lajović
Alo/Marko Metlaš
Dušan Lajović

Alo!/Marko Metlaš

Dušan Lajović, Foto: Alo!/Marko Metlaš

* Dušan Lajović i Miloš Jojić potiču iz Stare Pazove i jako su dobri prijatelji

* Lajović se bavio fudbalom u detinjstvu, igrao je centarfora

* Kobasica od divljači i butka u sosu od rena su izbor Lajovića i Troickog kada se baš opuste

 

Finale mastersa u Monte Karlu bio je najveći uspeh u karijeri za Dušana Lajovića (29). Samo je pitanje kada ćemo proslaviti prvu Ducijevu titulu, jer je i u Parizu najavio protiv Zvereva (2:3) da je u usponu. Iako je bio blizu da skine skalp četvrtom teniseru sveta, Duci nije uspeo. Postavlja se pitanje - šta je to što fali našim teniserima da učine taj dodatni korak (ne računajući Novaka)?

Dušan Lajović i Miloš Jojić

Instagram

Dušan Lajović i Miloš Jojić, Foto: Instagram

Prijatelj Miloša Jojića

Lajović voli sport - da nije teniser, bio bi fudbaler. Pitali smo Ducija koja mu je omiljena pozicija, koliko često ide na fudbalske utakmice i koga privatno zna od fudbalera Partizana, čiji je fan?

- Igrao sam centarfora! Išao sam nekoliko puta na utakmice, dobar sam prijatelj sa Milošem Jojićem, koji je takođe iz Stare Pazove. Volim više da igram fudbal nego da gledam, ali zbog obaveza to sada nije preporučljivo. Sigurno je da ću se tome posvetiti malo više kada završim karijeru.

- Nadam se da će i titula doći uskoro jer bih voleo da i taj cilj ostvarim. Nažalost, izgubio u finalu od Fonjinija, ali sam dobio mnogo pozitivnih stvari. Zverev me je na Rolan Garosu dobio drugi put zaredom na veoma sličan način. To što našim teniserima nedostaje je činjenica da je veoma teško ići putem kojim je Novak išao. On je jedan od najboljih tenisera svih vremena. Nije lako napraviti toliko kvalitetnih tenisera. Ljudi ne shvataju koliko je to zapravo teško. Teško je biti 200. i 300. na svetu. Treba da budemo zahvalni što tako mala zemlja kao Srbija ima toliko dobrih tenisera. Izbacujemo i dalje, dolazi sledeća generacija, sad je Laslo tu, Kecmanović, čije vreme dolazi.

Dušan Lajović i Viktor Troicki

Instagram

Dušan Lajović i Viktor Troicki, Foto: Instagram

U Uzbekistan sam nosio svoju hranu!

Šta je najčudnije što mu se desilo na turnirima? - Desilo mi se mnogo čudnih stvari. Izdvojio bih turnire u Uzbekistanu, koji nisu najbolje organizovani. Nosili smo svoju hranu jer se mnogo igrača razboljevalo od lokalne hrane. Nosio sam punu torbu da bih imao za doručak tokom dve nedelje turnira u Uzbekistanu!

Koji ti je najteži, a koji najbolji trenutak u karijeri?

- Najteži trenutak u karijeri je finale Dejvis kupa u Beogradu kada sam prvi put zaigrao na takvoj pozornici. Nisam imao šanse protiv Štepaneka u tom odlučujućem duelu (Česi su slavili sa 3:2), on je bio mnogo iskusniji. Najbolji momenat je finale Monte Karla.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Zov Majamija je jak

Duci još razmišlja o tome gde će živeti.

- Još ne znam, vagam između nekoliko mesta. Voleo bih da neko vreme provedem u Srbiji, možda posle dođe Španija ili Amerika, tipa Majami. Nešto na moru ili blizu mora, to mi je cilj.

Lajović voli da sa Troickim izađe u restoran „Stara Srbija“ - sada smo saznali i koje mu je omiljeno jelo...

- S obzirom na to da sam poslednjih godina više u Beogradu, slabo provodim vreme u rodnoj Staroj Pazovi. U „Staroj Srbiji“ sam bio više puta sa Viktorom. Kada se baš opustimo, naručimo kobasicu od divljači i butku u sosu od rena. To je veoma ukusno! Živim veoma blizu kafea „Laboratorija“, koji sam otvorio sa prijateljem Nikolom Ćaćićem, koji takođe igra tenis, najviše vremena provodimo tamo kada smo u Srbiji. Tu je se najkomotnije osećam.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković đuska i peva uz "200 na sat"