Novak i Srđan Đoković - Federer
Marko Metlaš/Alo!
Novak i Srđan Đoković

Marko Metlaš/Alo!

Novak i Srđan Đoković, Foto: Marko Metlaš/Alo!

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je već nekoliko meseci pod udarom zapadnih medija, a pritisak sa Novaka, makar na trenutak, je preuzeo njegov otac Srđan koji je javno isprozivao švajcarskog tenisera Rodžera Federera.

Veliki broj inostranih medija je kritikova Srđana zbog ovih reči:

"Novak je kompilacija najboljih osobina moje supruge i mene. To se skupilo u jedno, u njemu, a ono što ne valja ostalo je kod nas. Ono dobro je uzeo za sebe. Zašto se to dešava sa Federerom, koji je i dalje najuspešniji i najbolji teniser na svetu? To je činjenica po rezultatima, što neće biti još dugo. Zato što on gaji toliki animozitet prema Novaku. Oni jesu tokom godina razvili neku vrstu poštovanja, ali šta mislite, zašto on i dalje igra u 40. godini? Zamislite to, čovek od 40 godina i dalje igra tenis, kada može da ode kući i da se bavi nekim zanimljivijim stvarima. Ali, pošto mu i Nadal i Novak dišu za vratom, on jednostavno ne može da prihvati činjenicu da će oni biti bolji od njega. Idi čoveče, gaji decu, bavi se nečim drugim, idi skijaj, radi nešto!" - rekao je nedavno Srđan Đoković u emisiji "Spo(r)light".

Čini se da reči Srđana imaju i neko više značenje kada se uđe u dubinu.

Naime, poznato je da je porodica Đoković jedan deo svog života provela na Kopaoniku, a Novak obožava skijanje, do te mere da mu je jedan od trojice sportskih idola Alberto Tomba!

"Oduvek sam sanjao da upoznam svoja tri sportska idola, to su bili: Džordan, Sampras i Tomba. Dolazim iz porodice skijanja i ja kao strastven skijaš sam obožavao Tombu" - rekao je Novak jednom prilikom za "Vice"

Sa Tombom se upoznao pošto je Italijan bio u Srbiji, sreli su se nekoliko puta i razvili prijateljski odnos, izrazio je da mu je želja da skija sa njim pošto nijednom nisu to radili.

Sad se vraćamo na kraj 2018. godine i Završnog mastersa u Londunu. U finalu je srpski teniser izgubio od Aleksandra Zvereva, a na konferenciji za medije je priredio pravi šou!

Jedan novinar je krenuo da mu priča kako je Federer uzeo dan odmora pred sledeći meč i da mu je to pomoglo, a da je Novak bio na odmoru na planini i da mu je to pomoglo, te ga je upitao: "Da li ćeš uzeti u obzir odmor i ugurati ga u sledeću sezonu?"

Novak mu je odgovorio i izazvao salvu smeha: "Da li je Federer otišao na planinu?"

Očigledno je da kod Đokovića postoji interna fora vezana za Federera, skijanja i planina u Švajcarskoj!

PROČITAJTE JOŠ: