Rodžer Federer - Novak Đoković
AP Ben Curtis
Rodžer Federer - Novak Đoković

AP Ben Curtis

Rodžer Federer - Novak Đoković, Foto: AP Ben Curtis

Novaka Đokovića u utorak očekuje meč sa Dominikom Timom, pa potom i jedan od najvećih rivaliteta u ovom sportu, meč sa Federerom!

PROČITAJTE JOŠ:

U poslednjem meču koji je Novak odigrao protiv Federera, navijači su bili na strani Švajcarca, a to je upravo bilo u Londonu na legendarnom Centralnom terenu i još legendarnijem meču! Đoković je prokomentarisao njihovo navijanje:

- Rekao sam posle Vimbldona da razumem zašto postoji toliko podrške za njega. On je takav kakav je i mnogo je postigao. Zaslužuje te stvari. Publika je ponekad većinom protiv vas, nekad za vas i vremenom sam naučio kako da to kontrolišem, prihvatim i izađem sa tim na kraj. To je nešto što me prati tokom cele moje karijere - rekao je Novak koji ne očekuje da se njihovo ponašanje promeni za samo nekoliko meseci!

- Ni sada neće biti ništa posebno različito u smislu moje reakcije ako se to dogodi. Prihvatiću i poštovati stav publike. Pokušaću da se fokusiram na ono što treba da uradim na terenu, dovoljno sam iskusan. To je sve.

Medvedev trenirao sa Đokovićem, a sutradan usledila epska izdaja, nezapamćena u svetu tenisa!

Danil Medvedev će dugo pamtiti sezonu na izmaku. Ruski teniser ostvario je vrlo dobre rezultate, a novi korak će pokušati da napravi na Mastersu u Londonu, a pred početak takmičenja oglasio se povodom Nadala i Đokovića dvojca čijia će borba biti u prvom planu.

On smatra da to finale nije mnogo uticalo na Rodžera Federea:

- Ne mislim da je to finale ostavilo “ožiljke” na Federeru. Ne bih to očekivao da budem iskren, jer su njegovo iskustvo i mentalna snaga bili skoro neprevaziđeni. Njegova sposobnost da se oporavi posle velikih poraza, da se nosi sa pritiskom i teškim momentima meča je bila fenomenalna tokom godina. Bez obzira na površinu i godine, kad igram sa Rodžerom znam da će igrati svoj najbolji tenis. Retko to nije radio, a igrali smo mnogo puta. Mislim da neće sebi stvoriti mentalnu prepreku, ali ne očekujem to. Usredsređujem se na ono što radim dobro i to ću probati da sprovedem u delo - rekao je Đoković.

Jedino on može da zaustavi Srbina! Obradović otkrio nove detalje o prijateljstvu Federera i Đokovića! Ovo je najveći problem "nove generacije"! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 11.11.2019. 19:05 - 11.11.2019. 19:16 Obradović je siguran u to da će Đoković da osvoji završni masters u Londonu! Dejan Kojić i Obradović, Foto: printscreen Novak Đoković se nalazi u Londonu gde učestvuje na završnom turnir, na kom ima šansu da se vrati na prvo mesto ATP liste ukoliko trijumfuje na tom takmičenju!

Novak će u Londonu reagovati, kako i na Vimbldonu, ignorisaće Engleze.

- Kad sam rekao da pokušavam da izmenim "Rodžer, Rodžer" u "Novak, Novak", to sam pokušavao da uradim i uspelo je mentalno u tom trenutku. Ne bi bilo ništa drugačije ni ako se ovde to desi. Naravno da ima mnogo onih koji vole da nas gledaju međusobno, nadam se da će biti puna hala i da će svi uživati u dobrom tenisu! - zaključio je Đoković

BONUS VIDEO

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana