Novak Đoković
AP Alastair Grant
Novak Đoković

AP Alastair Grant

Novak Đoković, Foto: AP Alastair Grant

Đoković je neposredno pred dolazak u prestonicu Engleske izgubio krunu, pa je u London stigao kao drugi teniser sveta uz zaostatak od 640 bodova u odnosu na Nadala.

Pročitajte još:

Splet okolnosti u završnici godine Srbina je doveo u podređeni položaj u odnosu na najvećeg rivala, ali je poraz Španca na startu turnira u Londonu vratio sve u Đokovićeve ruke.

Imajući u vidu da svaka pobeda u grupi nosi 200 bodova, a da Nadal za razliku od Đokovića nije uspeo da uveća svoj bodovni saldo u prvom susretu, razlika između tenisera se smanjila na 460 pa Đoković do prvog mesta na ATP listi može ukoliko osvoji turnir.

Sve poede do kraja turnira ujedno su najsigurniji način da se Đoković vrati na tron, ali je pred našim teniserom još nekoliko scenarija koji bi mu doneli svetsku krunu nazad.

Ukoliko se Nadal ne plasira u polufinale, Đokoviću bu bio dovoljan i prolaz u finale, bez osvojenog turnira, a isti slučaj je i ukoliko bi se putevi Srbinu i Špancu ukrstili u polufinalu i ukoliko bi Đoković slavio u tom dvoboju.

Kad se podvuče crta, duel odluke mogao bi da bude susret Đokovića i Nadala, bilo u polufinalu ili finalu, osim ukoliko se ne dogodi još neko iznenađenje pa do njega i ne dođe. 

Osvajanje turnira u Londonu bez poraza sa sobom nosi 1500 ATP poena ukupno. Svaka pobeda u grupi vredi 200 poena, dok je trijumf u polufinalu 400, a finalu 500 poena.

Đoković je pet puta godinu završavao na prvom mestu ATP liste – 2011, 2012, 2014, 2015. i 2018, pa je na korak od izjednačenja rekorda svog idola iz detinjstva Pita Samprasa sa šest godina na broju 1.

Urlao na konferenciji posle poraza: Je li ovo šala? Ovo je sra*e! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 12.11.2019. 10:22 Poraz Rafaela Nadala od Aleksandra Zvereva rezultatom 6:2, 6:4, iznenadio je tenisku javnost, a u prvi plan tokom konferencije posle meča dospeo je privatni život Španca zbog čega je on jasno izrazio nezadovoljstvo.

Đokovićev naredni rival je Austrijanac Dominik Tim, koji je u prvom kolu savladao Rodžera Federera u dva seta. Srbin vodi u međusobnom duelima sa Austrijancem 6:3, ali je izgubio u poslednjem njihovom okršaju, na Rolan Garosu.

NAJČITANIJE OD SPORTA

Duel Đokovića i Tima na programu je danas od 21 čas, dok će Nadal u sredu igrati protiv Rusa Danila Medvedeva od 15 časova.

Bonus video: Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana