Novak Đoković
EPA/Kiyoshi Ota
Novak Đoković

AP/Koji Sasahara

Novak Đoković, Foto: AP/Koji Sasahara

 

Novak Đoković je savladao australijskog tenisera Džona Milmana rezultatom 2:0 u setovima i osvojio titulu na ATP turniru u Tokiju. Ovo je Novaku debitantsko učešće na nadmetanju u "zemlji izlazećeg sunca" i odmah prva titula. Bravo, majstore!

Novak Đoković

EPA/Kiyoshi Ota

Novak Đoković, Foto: EPA/Kiyoshi Ota

6:2 SET! MEČ! Video je šansu Milman, pristojno je opet pokušao da to iskoristi, ali jednostavno ne može protiv najboljeg. Poput ovog poslednjeg gema tako je odigrao ceo meč Australijanac, sasvim pristojno, međutim - jedan je Novak Đoković!

Mediji u Italiji preneli novu vest o Siniši Mihajloviću, njegov prijatelj se odmah oglasio

AUTOR: Sportske/S.M. DATUM I VREME: 06.10.2019. 10:05 - 06.10.2019. 10:11 Igrali su zajedno za Lacio. Siniša Mihajlović, Foto: Filippo Venezia/ANSA via AP Kako piše "Gazeta", Siniša Mihajlović bi danas mogao da se pojavi na klupi Bolonje protiv Lacija.

5:2 Uzima ovaj gem Džon Milman. Sve je spremno za naredni servis gem Đokovića, onaj koji čeka da odservira za pobedu.

Sudija prišao pomoćniku i uradio nešto o čemu svet priča! Nikada viđeno na fudbalskim terenima (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 05.10.2019. 18:50 Sigurno nije bila laka odluka. sudija isključuje pomoćnika, Foto: Facebook/Srbijasport.net Nešto što nikada niste videli dogodilo se u utakmici srpske niže lige. Glavni arbitar meča Kotorčević je zbog sumnjive sudijske odluke, vidno iznerviran na svog pomoćnika Milutinovića, odlučio da ga pošalje u svlačionicu.

5:1 Velika rutina Đokovića, ni u ovom gemu ni najmanju šansu nije ostavio Australijancu. Još jedan gem i titula je tamo gde treba da bude.

4:1 Najlakši gem za Milmana u dosadašnjem meču, vidi se da se Novak Đoković čuva za samu završnicu.

4:0 Neverovatan je Novak Đoković, sve lakše dobija gemove. Ostalo je veoma malo nade za Milmana, objektivno je više i nema.

3:0 NOVI BREJK! Novak je vrlo, vrlo blizu titule. Igra se vrhunski tenis u ovim trenucima, a u takvim uslovima naravno da se srpski teniser bolje snalazi.

2:0 Predivan poen za kraj drugog gema, mora se čestitati i Milmanu, zaista daje sve od sebe i ima neke izuzetne udarce. Jednostavno, Đoković danas deluje nezaustavljiv.

1:0 BREJK! Novak šalje duboke, precizne lopte, nema mogućnosti Milman da ostane u razmeni kada srpski teniser krene s takvim udarcima. Odmah brejk na startu drugog seta.

DRUGI SET

6:3 SET! To je to, rutinski Đoković osvaja prvi set. Poslednja dva poena bili su asovi, jednostavno se vidi velika razlika u klasi između Srbina i Australijanca.

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije pobedila, a onda lude scene iz svlačionice! Ovo niste očekivali (VIDEO)

AUTOR: FSS/Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 06.10.2019. 09:05 Bravo, devojke! ženska fudbalska selekcija Srbije, Foto: FSS Fantastična igra i ubedljiva pobeda ženske fudbalske „A" selekcije u drugom meču kvalifikacija za Prvenstvo Evrope. Izabranice seklektora Predraga Grozdanovića slavile su u Skoplju protiv Severne Makedonije - 6:0(3:0) i tako posle dva meča i pobede u prvom kolu u Kazahstanu (3:0) imaju maksimalan učinak.

5:3 Bez mnogo truda je odigrao Đoković ovaj gem, očito je njegova namera bila da štedi snagu za svoj servis. Sada će imati priliku da to realizuje.

5:2 Ništa tu nije mogao Australijanac, još jedna rutina od servis gema za Srbina, ostao je još jedan gem do prednosti u setovima.

4:2 Sabrao se malo Milman, vratio na dva gema manjka. Đoković je koncentrisan na privođenje seta kraju.

4:1 Ovako se potvrđuje brejk. U sekundama se može meriti dužina trajanja ovog gema, sa nulom je rešio sve srpski teniser.

3:1 BREJK! Kakav potez Novaka za prednost! Odigrao je jedan polu-dropšot, a onda izašao na mrežu, Milman matiran! Vodi Srbin.

2:1 Bez problema Đoković još jednom. Čini se da kada srpski teniser odigra iole približno svom pravom nivou, Australijanac izgubi svaku šansu. No videćemo...

Real Madrid rešava pitanje u napadu! Samo što se ovo neće svideti Dušanu Tadiću

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 05.10.2019. 22:09 Zijeh menja jednog srpskog saigrača drugim. Zinedin Zidan, Foto: AP/Miguel Morenatti Real Madrid je danas slavio na domaćem terenu u okviru osmog kola Primere, ali je na kraju opet bila rezultatska neizvesnost pošto su "kraljevići" dozvolili Granadi da se vrati u meču, ali je gol Džejmsa Rodrigeza ipak overio novi trijumf Madriđana.

1:1 Lepo je odigrao Milman. Nije dozvolio da ga trema savlada, pokazao je sjajan tenis u drugom gemu.

1:0 Ipak siguran početak Đokovića. Milman je dva puta imao prednost, ali nije stizao do brejk prilike. Đoković je ubacio u brzinu više, na kraju sve lako rešio.

PRVI SET

8:45 Meč je počeo. Prvi servira Novak Đoković.

8:30 Očekuje se svakog trenutka da finalisti izađu na teren.

Prvi reket sveta Novak Đoković od 8:30h igra protiv Džona Milmana u finalu turnira u Tokiju. Ovo je Đokoviću 110. ATP finale, a Australijancu prva borba za trofej na truniru Serije 500. Novak prvi put igra na konkretno ovom turniru.

Real strahovao do samog kraja, spektakl na Bernabeu! Valensija gazi, dok "žuta podmornica" tone ka sredini (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D./S.M. DATUM I VREME: 05.10.2019. 23:32 Primera (La Liga) osmo kolo! Luka Modrić, Foto: (AP Photo/Bernat Armangue) Fudbaleri Real Madrida pobedili su u osmom kolu španske Primere pošto su na domaćem terenu savladali Granadu sa 4:2. Odlično je Real započeo utakmicu, "kraljevi" su poveli već u drugom minutu kada je Karim Benzema lako matirao Silvu na asistenciju Bejla.

Đoković je u prethodna dva meča počistio sa terena Luku Puja i Davida Gofana, dok je Milman u polufinalu bio bolji od Amerikanca Opelke.

Novak Đoković

EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Inače, ovo je treći međusobni duel Srbina i Australijanca, a Đoković je oba prethodna susreta dobio bez izgubljenog seta.

"Malo sam uspeo da pogledam njegov meč sa Opelkom i zaista je igrao na visokom nivou i pobedio jednog od najboljih servera na turu.", objasnio je Đoković, "Par puta sam igrao sa Milmanom i dobro znam da se on nikada ne predaje , bez obzira na okolnosti. Uvek ima pozitivan stav, trči za svakom loptom i tera protivnika da pokriva ceo teren. Servis će sutra biti ključan, pošto i on ima odličan prvi servis."

Oba puta igrali su 2018, prvo je Novak slavio 2-0 u Kvinsu, a potom 3-0 na US Openu.