Teniska reprezentacija Srbije
EPA Mark Evans
Teniska reprezentacija Srbije

EPA Craig Golding

Teniska reprezentacija Srbije, Foto: EPA Craig Golding

Hvala vam što ste pratili odlučujući meč finala ATP kupa Srbija - Španija na portalu Alo!

KRAJJJ MEČAA!!! SRBIJA JE OSVOJILA ATP KUP!!!! Đoković je bio ponovo sjajan na servisu, Srbija je bez izgubljenog poena dobila poslednji gem, slavlje u Sidneju i širom Srbije može da počne 6:3, 6:4! Srbija - Španija 2:1 u pobedama! 

Španija je smanjila na 5:4. 

Gusto je bilo na servisu Viktora Troickog 30:30, ali je Srbija osvojila i ovaj gem povela 5:3. 

Dobar servis gem Španije koja smanjuje na 4:3.

KAKAV GEM!!! Na 30:15 Novak pravi jedan fantastičan fer plej potez i odlučuje da se poen ponovi koji Srbija nažalost gubi 30:30. Fantastičnom dijagonalom Đjoković donosi Srbiji 40:30. Ipak Španija dobija sledeći poen, a Đoković i Troicki nošeni fantastičnom podrškom sa tribina dobijaju odlučujući pa tako Srbija stiže do prednosti 4:2.

Španci ulaze u ritam servisa, ali i dalje zaostaju u drugom setu 3:2

Viktor je briljantan na servisu i donosi prednost Srbiji od 3:1

Španija osvaja gem i prekida seriju Srpskog dubla 2:1

Viktor je ovoga puta odličan na mreži 30:30. Oprezan je Viktor na mreži 40:30. Španija je tražila video proveru, ali sve je bilo u redu. Busta šalje loptu u aut Srbija vodi 2:0. 

BREJK!!! Srbija je fantastično krenula i u drugom setu, odmah oduzela servis rivalu, povela sa 1:0.

DRUGI SET:

SRBIJA DOBIJA PRVI SET!!!! Pet gemova u nizu dobili su Đoković i Troicki, a samim tim osvojili prvi set rezultatom 6:3.

NOVI BREJK!!!! Srpski dubl ponovo pritiska i koristi novu brejk priliku 5:3.

Srbija je iskoristila svoj servis i prvi put povela 4:3.

SRBIJA VRAĆA BREJK!!! Dupla greška Lopeza, pa zatim i greška Buste 0:30 za Srbiju. Lopes je dobrtim serbvisima izborio đus, ali je Đoković odigrao briljantno tako da je Srbija vratila brejk i izjednačila na 3:3.

Dobro je servirao i Novak pa je Srbija uspela da smanji na 3:2.

Još jedan dobar gem za Španiju koja vodi 3:1.

Trojicki je dobar na servisu, Srbija smanjuje na 2:1.

Bez izgubljenog poena Španija overava brejk na startu i vodi sa 2:0. 

BREJK NA STARTU!!!! Meč počinje servisom Novaka Đokovića, ali Španija osvaja prva dva poena. Sjajan smeč Viktora za 15:30. I već na samom startu Španija dolazi do dve brejk prilike. Kardinalna greška Viktora na mreži, Španija oduzima servis i vodi 1:0.

PRVI SET:

Teniske reprezentacije Srbije i Španije igraju u velikom finalu ATP kupa u Sidneju. Srbija i Španija su posle devet dana takmičenja stigle do samog kraja i prilike da godinu započnu osvajanjem velikog trofeja.

Meč dublova odlučiće konačnog pobednika, a pred njegov početak dogodila se promena u dubl timu Španije. Rafael Nadal je odlučio da ne igra i to mesto u dogovoru sa selektorom prepusti servis-volej specijalisti, iskusnom Felisijanu Lopezu koji će igrati nu paru sa Pablom Karenjom Bustom, dok u timu Srbije, nema promena u odnosu na najavljeno, igraće Đoković i Troicki.

Podsetimo teniska reprezentacija Srbije izjednačila je na 1:1 u pobedama protiv Španije, pošto je Novak Đoković pobedio Rafaela Nadala 2:0 (6:2, 7:6) u drugom meču dana, a prethodno je prednost Špancima doneo Roberto Bautista Agut pobedom protiv Dušana Lajovića.