Novak Đoković Rafael Nadal
EPA/Julien De Rosa
Novak Đoković Rafael Nadal

EPA/Julien De Rosa

Novak Đoković Rafael Nadal, Foto: EPA/Julien De Rosa

Trka za epitet najboljeg tenisera svih vremena godinama unazad okupira sve ljubitelje belog sporta, a uz dana u dan stižu novi podaci koji potkrepljuju da je jedan iz vrha bolji od sotale dvojice. Rodžer Federer i Rafael Nadal trenutno imaju po 20 grend slem titula, a Novak Đoković dve manje. Srbin je nedavno oborio rekord po broju sedmica na prvom mestu na svetu, a otvoreno izjavljuje da mu je, uz taj rekord, sad primarni cilj da bude i teniser s najviše grend slem trofeja.

Ko će imati najviše osvojenih grend slem pehara u istoriji?

 

Nadal naglašava da je njegov pristup drugačiji i da nije "opsednut" kao Novak?!

- Uživam u onome što radim, srećan sam što igram tenis. Naravno da želim da osvojim više slemova, u to nema sumnje. Ali nikad… Mislim, Novak je više opsednut time, fokusiraniji - kaže Nadal za Metro i dodaje: - Ne mislim to na negativan način. Ne, on je koncentrisaniji na te stvari, znače mu mnogo i sve ostalo, uvek govori o tim rekordima i svaka mu čast. Ipak, to nije moj pristup teniskoj karijeri. Imam zdravu ambiciju. Da nemam, nikada ne bih bio u poziciji u kojoj sam sada, ali verovatno imam drugačiju ambiciju od Novaka.

Španac je nastavio u sličnom tonu:  

- Samo idem dalje, nastavljam da radim ono što radim i trudim se da budem u poziciji da uživam u Turu i da postignem što je moguće više. Izuzetno sam zadovoljan karijerom koju imam. Bio sam već zadovoljan i pre nekoliko godina, ali nisam manje motivisan zbog toga. Ipak, nisam frustriran ako izgubim na jednom turniru, pokušavam drugačije da pristupim stvarima - rekao je Nadal.

Komentari (8)

Goran NP

19.04.2021 09:58

Nadal je u jednoj disciplini neprikosnoven za sva vremena. Najdopingovaniji teniser u istoriji tenisa.

Rekao je kako jeste

19.04.2021 10:06

Sta je on to ovde rekao uvredljivo i pogrešno na racun Novaka? U

Tomi

19.04.2021 12:24

I CIME JE ON TO UVREDIO NOVAKA REKAO SVOJE MISLJENJE I STA JE TO UVREDLJIVO REKAO ZA NOVAKA.....

Goca

19.04.2021 21:31

@Tomi - Pa, rekao je da opsednut, a sve se svodi na njegovo opsesivno kompulzivno ponasanje.On to vise kao hobi sada vidi. Jadno je to što upotrebljava takve reči ničim izazvan.Tipično laže i ako mu je tako lakše na zdravlje! Tj na zdravlje svima!

Kurbla

19.04.2021 13:19

Treba ga obesiti jer ga je "izvređao", a vas ukinuti zbog ovakvih naslova. PRESTANITE VIŠE, jer ko hoće da pročita izjavu Nadala ili bilo šta drugo, pročitaće je bez naslova ove vrste. Toliko.

Lucky

19.04.2021 15:25

Znaci po vasim ,,zakonima,,ako neko ne klekne pter Novaka i ne otvori usta ,to je uvreda za Novaka. Covek prica o svom stavu i na to ima apsolutno pravo i u pravu je. A vas zutaci treba zabraniti.

petriccm

19.04.2021 16:30

Е Надал надал, сада када видиш да не можеш да стигнеш Нолета , сада као имаш други поглед на тенис.Филозофираш!!!

Goca

19.04.2021 21:20

Ti si bre opsednut i kompulzivan.Gadno sve to izgleda...vala što ljudi lažu!! Čudo jedno! Ako ti je tako lakse, ok!