Srđan Đoković
Alo!/M. Metlaš
Srđan Đoković

Alo!/M. Metlaš

Srđan Đoković, Foto: Alo!/M. Metlaš

- Moraće da prihvate da je Novak najbolji teniser i jedan od najboljih sporista na svetu! To je konačno! Rezultati koje Novak postiže mu daju snagu u svemu što izgovori i radi. On je najbolji sportista i dolazi iz Srbije - rekao je Đoković na "Hepiju".

Nastavio je u istom ritmu.

- Što je stariji sve više liči na mene. Mladi teniseri koji dolaze su fantastični. Kolo sreće se orkeće, većina njih je iz Rusije. Širi se taj srort, a zapadnjaci moraju da shvate da i mi znamo da udaramo lopticu. Ali da pre toga razmislimo. Oni su mislili da mi to ne znamo, ali Novak je sve to promenio. Medvedev će biti veliki šampion, ali će morati da sačeka ga Novak, Nadal i Federer završe karijeru. 

Govorio je i o načinu na koji se Novak ponaša prema ostalim teniserima.

- Novak zna šta smo mi prošli. Nikada nije imao podršku od Nadala i Federera. Ne bori se za sebe, bori se za mlade. Odrekao se milion dolara. Snimamo nešto o svim Novakovim lepim manirima tokom cele karijere. Kako se ponaša prema svima, kako pruža ruku kada izgubi. Nikada nije dobio nagradu za fer-plej.

Srđan smatra da je Novak član svake normalne kuće u Srbiji.

- Novak je rezultatima pokazao da nismo najgori na svetu i da nemamo čega da se živimo. On je član svake normalne kuće u ovoj zemlji. Možda samo dva posto ljudi ne razmišlja tako. Narod prihvata Novaka kao član porodice. On je mom ocu produžio život, samo je čekao njegove mečeve. I takvih slučaja je mnogo.

Đoković senior smatra da se agonija u svetu tenisa za mnoge nastavlja.

- Pustite da vidite šta su radili Rodžer i Rafa... To je jedini način da ga spreče. Sve će uzeti i ovako, samo su produžili agoniju još godinu dana. Umesto da se predaju i da shvate da je Novak najbolji. Teško podnosi nepravde... On nikada nije dao povod da se tako ponašaju porema njemu. Tako se ponašaju prema nama kao zemlji. Užasna priča iz filma "Dara iz Jasenovca" pokazala je koliko mi imamo problema sa ostalima oko nas. Mi smo uvek branili svoje.

Dodao je da Novak nikada nije bio folirant i da je igao preko granice.

Pročitajte još:

Komentari (2)

beba

22.02.2021 10:44

Gospodin Srdjan je nekorektan.Nije Djokovuc najbolji teniser i sramota je sto tako govori.Nanosi stetu i samom Djokovicu.

beba

22.02.2021 10:47

Najveci teniser nije, ali je medju najvecim, ali je zato najveci covek medju njima.Gromada!!!