Rafa Nadal
twitter/jalebi9
Rafa Nadal

twitter/jalebi9

Rafa Nadal, Foto: twitter/jalebi9

Rafael Nadal nije imao težak zadatak i bez mnogo potrošene energije plasirao se među osam najboljih, pobed nad Portugalcem Souzom 6:2, 6:2, 6:2!

Deluje da se nalazi u odličnoj formi i na krilima osvojenog Rolan Garosa ulazi u samu završniocu Vimbldona.

Novinare je najviše zanimalo da li je bilo u redu da Ešli Barti kao broj 1 u ženskom tenisu igra na Terenu 2, dok je on igrao na centralnom i završio za sat i po. “Možemo li da predvidimo budućnost?”, upitao je Rafa novinara.

PROČITAJTE JOŠ:

Rodžer Federer i Novak Đoković

Profimedia

Dobio je odgovor da je ona svetski broj 1, a onda je rekao sledeće.

“Da, i ja sam broj dva i imam 18 Grend slem titula. Moj odgovor nije ni da ni ne. Moj odgovor je da organizator odlučuje gde ko igra. Vi stavljate Ešli Barti ispred mene. Po meni, obe odluke su dobre. U svetu tenisa, iskreno, mislim da ja značim malo više od Ešli Barti, čak iako je ona prva na svetu, osvojila je Rolan Garos i igra neverovatno dobro.”, rekao je Nadal koji je nastavio u istom tonu:

“Ne možemo svaki dan polemisati zbog toga što neko mora da odluči gde će ko igrati. Na dan kao što je ovaj svi igraju, pa ni Đoković nije na centralnom terenu, ja sam prvog dana igrao na terenu 1, na Rolan Garosu sam igrao na “Lenglenu” u drugom kolu. Ne može se polemisati o tome. Danas su tako odlučili, na centralu igraju druge dve devojke”, objasnio je Španac.

Rekao je da "Velika trojka" nikom ne šalje poruke:

“Ne šaljemo mi nikakve poruke! Mi pokušavamo da svoje karijere učinimo što je moguće boljima. Mislimo na sebe, to je sve. Lično, ne mislim da šaljem poruke bilo kom od igrača koji dolaze. Znam da su dobri. Znam da će doći dan kada će biti ispred nas jer igraju bolje ili zato što ćemo mi otići, nas trojica nismo više deca. To je to. Naravno, lepo je sve to što smo postigli za ovih 15 godina. Nešto posebno, teško ponovljivo, toliko titula među trojicom igrača”, kaže Rafa.