Novak Đoković
Alo/masanori jošida
Novak Đoković

AP/Darko Vojinović

Novak Đoković, Foto: AP/Darko Vojinović

Radovi u Teniskom centru „Novak“ bliže se kraju, a tokom „inspekcije“ videli smo da će sve biti na vrhunskom nivou.

- Odlučili smo da povećamo kapacitet stadiona na 4.800 sedišta. Prema preporukama nadležnih institucija Republike Srbije, a u skladu sa bezbednosnim merama u borbi protiv kovida-19, na tribinama će biti do 2.500 gledalaca. Naravno, ukoliko se nešto promeni i ukoliko budemo u mogućnosti da pustimo u prodaju još ulaznica, blagovremeno ćemo reagovati - kaže za „Alo!“ Đorđe Đoković, najmlađi brat najboljeg tenisera sveta i direktor beogradskog turnira.

Radovi će, kako smatra Đoković, biti završeni do ovog vikenda.

- Radimo po planu i većina radova će biti završena za turnir TSS tur, koji počinje u ponedeljak, a pobednik tog takmičenja stiče pravo igranja na Adrija turu. Više od stotinu ljudi svakodnevno radi na postavljanju montažnih tribina na stadionu, obezbeđivanju VIP loža, boksova, prostorija za igrače, pres centra, koridora po kompleksu, pratećih sadržaja i svega onoga što će Adrija tur učiniti događajem na koji ćemo svi biti ponosni - zaključio je Đorđe Đoković.

U Beogradu magična sedmorka!

Za sada su poznata imena sedmorice od osmorice igrača koji će igrati u Beogradu.

- Trenutno su učešće potvrdili Novak Đoković, Dominik Tim, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki, Dušan Lajović i Filip Krajinović. Drago nam je da imamo igrače iz top 10 koje publika nije imala priliku da vidi uživo. Osmi teniser je igrač koji će obezbediti mesto kroz TSS tur. Kada pričamo o turniru u Zadru, tamo će igrati Novak Đoković, Marin Čilić i Borna Ćorić, u kombinaciji sa nekim od tenisera iz Beograda. Moguće je da će to biti Aleksander Zverev i Grigor Dimitrov, ali uskoro ćemo imati konačan spisak - tvrdi direktor beogradskog turnira u okviru Adrija tura.