POD LUPOM! NOLETU POMAŽE KINESKA MEDICINA! "Sport plus“ otkriva veliku tajnu iz uha našeg najboljeg tenisera na Australijan openu (FOTO)

Novak Đoković je gotovo bez kapi znoja samleo Japanca Tacumu Ita u drugom kolu Australijan opena (6:1,6:4,6:2), obezbedivši megdan sa još jednim teniserom iz Zemlje izlazećeg sunca, Jošihirom Nišiokom, u narednoj rundi.

Novak Đoković
Novak Đoković , Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

I dok su se svi u svetu tenisa divili Noletovim magičnim poenima ili fotografiji na kojoj se vidi kako je Nole u jednom momentu drugog seta bukvalno bacio reket na koji je loptica sama legla, nas je zainteresovala jedna druga fotografija.

Novak Đoković
Novak Đoković, Foto: EPA Dave Hunt

Na njoj se vidi mala crna tačka u Novakovom uhu. Na prvi pogled neko bi rekao da je to samo mladež u Đokovićevoj ušnoj školjci, ali nije... Poznato je da Nole koristi sve što može da bi bio bolji i dugovečniji sportistista, a u to spada i akupunktura. 

Novak Đoković
Novak Đoković, Foto: EPA Dave Hunt

Tokom meča protiv Ita on je nosio neku vrstu flastera koja je vršila pritisak na tačku koju u kinskoj tradicionalnoj medicini zovu „šen men“ (ugrubo prevedeno "kapija raja"). To je u ovoj nauci tačka koju kada pritisnete rešavate probleme sa višim nivoom stresa, alergijama, bola ili glavobolja. Ova jednostavna metoda koju Kineze koriste od vajkada daje rezultate. I jasno je da očigledno pomaže Novaku. Pa ako je potreban jedan mali flaster u uhu da bi stigao do osme titule na Australijan openu, zašto da ne?


Da nisam teniser, bio bih na skijanju!

Posle meča sa Itom novinare u Melburnu je zanimalo i šta bi Novak bio da nije teniser.

- Pretpostavljam da bih svakako bio u sportu jer sam iz sportske porodice. Odrastao sam na planini, gde sam mnogo skijao dok sam bio mali. Moj otac je skijaš, kao i većina članova moje porodice, tako da bih sada bio negde na skijama - objasnio je Novak.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi