Novak Đoković
EPA Dave Hunt
Novak Đoković

EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Novak Đoković , Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

I dok su se svi u svetu tenisa divili Noletovim magičnim poenima ili fotografiji na kojoj se vidi kako je Nole u jednom momentu drugog seta bukvalno bacio reket na koji je loptica sama legla, nas je zainteresovala jedna druga fotografija.

Novak Đoković

EPA Dave Hunt

Novak Đoković, Foto: EPA Dave Hunt

Na njoj se vidi mala crna tačka u Novakovom uhu. Na prvi pogled neko bi rekao da je to samo mladež u Đokovićevoj ušnoj školjci, ali nije... Poznato je da Nole koristi sve što može da bi bio bolji i dugovečniji sportistista, a u to spada i akupunktura. 

Novak Đoković

EPA Dave Hunt

Novak Đoković, Foto: EPA Dave Hunt

Tokom meča protiv Ita on je nosio neku vrstu flastera koja je vršila pritisak na tačku koju u kinskoj tradicionalnoj medicini zovu „šen men“ (ugrubo prevedeno "kapija raja"). To je u ovoj nauci tačka koju kada pritisnete rešavate probleme sa višim nivoom stresa, alergijama, bola ili glavobolja. Ova jednostavna metoda koju Kineze koriste od vajkada daje rezultate. I jasno je da očigledno pomaže Novaku. Pa ako je potreban jedan mali flaster u uhu da bi stigao do osme titule na Australijan openu, zašto da ne?


Da nisam teniser, bio bih na skijanju!

Posle meča sa Itom novinare u Melburnu je zanimalo i šta bi Novak bio da nije teniser.

- Pretpostavljam da bih svakako bio u sportu jer sam iz sportske porodice. Odrastao sam na planini, gde sam mnogo skijao dok sam bio mali. Moj otac je skijaš, kao i većina članova moje porodice, tako da bih sada bio negde na skijama - objasnio je Novak.