VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO Španca muči misteriozna bolest: Nadal se sve teže kreće, trpi ogromne bolove!

Legendarni španski teniser Rafael Nadal godinama boluje od izuzetno retke Miler-Vajsove bolesti koja napada kosti stopala i izaziva jak bol pri pokretima.

Rafael Nadal
Rafael Nadal, Foto: AP/KInCheung

Nadal je još davne 2005. godine saznao da boluje od Miler-Vajsove bolesti. Lekari su to ustanovili kada je pre više od 15 godina doživeo nezgodnu povredu stopala.

"Teško je zaključiti da se radi o ovoj bolesti dok je u ranoj fazi. Doktori postanu sigurni tek kada ona napreduje. Bol se pojavljuje u središnjem i zadnjem delu stopala, ti delovi oteknu, a bol se zatim prenosi gore, preko skočnog zgloba do kolena. Dok pacijent hoda ili trči, situacija se pogoršava", otkrivaju lekari za španske medije.

Ukoliko se ova misteriozna bolest ne shvati ozbiljno, može da dođe do ozbiljnih posledica. Pogoršanjem situacije dolazi i do preloma kosti stopala, što zahteva dug oporavak.

Kako bi ublažili bolove, ljudi koji pate od ove bolesti koriste obuću sa posebnim ulošcima koji su prilagođeni kostima stopala, odnosno njihovom prirodnom položaju.

Rafael Nadal
Rafael Nadal, Foto: Tanjug/FrancoisMori

Nadal od ranog detinjstva ima probleme sa stopalima, a profesionalno bavljenje sportom i naporni treninzi uticali su na to da se bol prenese i na ostale delove tela. Navodno, njegovi problemi sa kolenom su samo posledica ove bolesti.

Nadal se u Melburnu žalio na ozbiljne bolove u leđima, a već je zbog povrede otkazao dva turnira na kojim je trebalo da učestvuje.

Što je stariji Španac će imati sve više problema sa ovom bolešću, jer se njeni simptomi najviše manifestuju u kasnijem životnom dobu. Njegovo kretanje na terenu biće sve sporije i teže kako vreme prolazi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

 • Korisnik: Sladjan
  28/02/2021 - 14:13
  Sta se vise muci Igra u bolovima,KAda nemoze na silu da bude najveci svih vremena!!!!!presto kraljevska kruna pripada novaku,a nadal se mora zadovoljiti rolangarosom koga osvajao mnogo puta!!!!?bolje da prestane karijeru nego da zavrsi kao invalid,i nemoze da se krece,nije zivot Samo tennis!valjda zaradio neku crkavicu za starost.....
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi