Rafael Nadal
AP/Manu Fernandez
Rafael Nadal

AP/Manu Fernandez

Rafael Nadal, Foto: AP/Manu Fernandez

Migel Oliver, gradonačelnik Manakora, odgovorio je na pismo Rafaela Nadala u kojem je prvi reket sveta rekao kako se čelnici grada trude da mu ukaljaju ime, ali je ubrzo i prvi reket sveta brže-bolje sve demantovao. Nadalu njegov rodni grad zamera da je koristio "nelegalne pogodnosti" za razvoj sopstvene akademije. Gradonačelnik Manakora Migel Oliver ogovorio je Rafi na pismo.

"Iskreno sumnjam da je pismo koje je objavljeno svojom rukom pisao Rafael Nadal. Odmah da kažem, nisam ništa slagao. Akademija je legalna, ali to ne znači da su sve zakonske procedure ispoštovane da bi ista počela sa radom. Ono što možemo da potvrdimo je da je Akademija u urbanističkom planu", rekao je Migel Oliver i dodao:

"Vlast koja je bila pre mene nije zahtevala na uvid budžet ili bilo šta slično, te smo zaključili da je Nadal imao povlašćen položaj. Ljudima iz Rafine okoline su puna usta toga kako su iz Manakora, ali nisu svi koji su u Akademiji zadovoljni. To znam lično jer sam imao uvid u ugovor nekih od radnika", napomenuo je Oliver.

Rafael Nadal

EPA-EFE/Juanjo Martin

Rafael Nadal, Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Španski teniser Rafael Nadal ubrzo se oglasio i to preko "Marke", te jasno poručio.

"Kao bilo koju osobu, povređuje me tako nepravedan i optužujući napad koji za cilj jedino ima da ukalja moje ime. Dugo sam ćutao, jer nisam želeo da budem deo nekih kontroverzi, ali bih sada voleo da iskažem razočaranje. Optuženi smo 12. novembra da ne plaćamo porez na imovinu i komunalne usluge za Akademiju, što apsolutno nije tačno, jer sve što smo od poreske uprave dobili do oktobra da platimo, mi smo i učinili", rekao je Nadal.

Otkako je Akademija otvorena 2016, u prisustvu Rodžera Federera kao počasnog gosta, mnogi poznati teniseri su u njoj trenirali, a među njima i Endi Marej, Felisijano Lopez, Grigor Dimitrov i Naomi Osaka.