Novak Đoković
AP/Christophe Ena
Novak Đoković

AP/Christophe Ena

Novak Đoković, Foto: AP/Christophe Ena

Novak Đoković (33) igraće na završnom ATP finalu u londonskoj O2 areni (15. novembar - 22. novembar).

Pet puta osvajao je pehar (2008, 2012, 2013, 2014, 2015).

Pored njega učešće su obezbedili Rafael Nadal, Dominik Tim, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev. Još su dva mesta upražnjena, Rodžer Federer se povukao.

Pre Londona Novak će igrati u Beču (24. oktobar - 1. novembar).

- Nije bio u mojim prvobitnim planovima. Nisam tamo igrao 15 godina, zato sam srećan - rekao je Nole u intervjuu AFP-u.

Medijska agencija sa sedištem u glavnom gradu Francuske navodi da je Novak London i Beč naveo kao poslednja dva turnira koja će igrati u ovoj godini.

To znači da se Beograđanin ne vraća u Pariz gde je nedavno poražen u finalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala.

Masters u Parizu (31. oktobar - 8. novembar) Đoković je osvajao pet puta (2009, 2013, 2014, 2015, 2019), ali titulu braniti neće, bar po navodima AFP-a, pošto će mu posle Beča London biti drugi i poslednji turnir do kraja godine.

- Različita, čudna sezona, donela mi je dosta uspeha. Zadovoljan sam igrama, poenima, pozicijom na ATP listi. Nadam se da ću sezonu završiti na broju jedan, to mi je cilj, radiću na tome.

Na Novakovom sajtu još uvek stoji da će igrati i na Mastersu u Parizu, pa treba sačekati šta će definiotivno odlučiti posle Beča.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Luka

16.10.2020 16:44

Stigli su novi kvalitetni igrači Medvedev,Cicipas,Tim,Zverev,kakvi nisu postojaliu u vreme kad je Fderer harao teniskim terenima,osim Nadala i nakndno Noleta i stoga će Noletu biti sve teže osvajati titule i zadtati prvo mesto