Rafael Nadal
EPA,AP
Rafael Nadal

EPA,AP

Rafael Nadal, Foto: EPA,AP

Kako uopšte igra, to samo on zna! Rafael Nadal, otkriva njegov dugogodišnji trener i stric da je njegov bratanac izložen velikim bolovima već 13 godina i da sa tim vodi neprekidnu borbu.

PROČITAJTE JOŠ:

 


Nadal je na US openu zaradio povredu desnog kolena zbog koje je upitno njegovo učešće na turnirima u Pekingu i Šangaju narednog meseca, a njegov dugogodišnji trener (prekinuli saradnju prošle godine) je otkrio da je Rafa od 2005. u konstantnim bolovima.

- Rafa živi u bolovima već 13 godina i neprekidno je na antibioticima. Iz tog razloga je svoju tenisku karijeru podredio zdravstvenom stanju rekavši mi jednom prilikom da bi se odrekao brojnih pobeda samo da ga manje muči bol - rekao je Toni na konferenciji za medije.

Stariji Nadal je rekao i da mu je specijalista rekao jednom prilikom da bi Rafina karijera trebalo da bude gotova i da zbog problema koji vuče od 2005. godine prvi teniser sveta nije uspeo nikad da završi pripreme kako dolikuje.

- Od 2005. godine uzima antibiotike jer bolovi postaju nepodnošljivi kad god bi meč počeo. Kada sanira problem stopala, počinje da ga boli koleno, pa preko leđa do ostalih delova tela - objasnio je Toni Nadal.

Komentari (4)

LJUBO

14.09.2018 17:58

Ovaj se.e ko foka.

Ljube

14.09.2018 18:23

Na žalost, mnogi poznati teniski stručnjaci su još na samom početku njegove karijere govorili da način njegovog igranja bukvalno uništava njegovo telo, da će zbog toga imati velike probleme sa povredama i da će mu karijera biti znatno skraćena. Sva je prilika da je kraj blizu jer se i on tek vretio posle rehabilitacije i oporavka a eto nije dugo trajalo.

Goga

14.09.2018 20:10

Super si Nadale dosta si postigao, vreme je da zasnujes porodicu. Da se oženis i decu cuvas...:)

Sima Strahota

14.09.2018 22:29

Jes vala a Djokovic sve ove godine igra sa slomljenom nogom a Federer sa slomljenom rukom.. Da koleno toliko boli Nadala ne bi mogao ni da brzo hoda a kamoli da igra meceve od 3-4-5 sati trceci pri tom na svaku loptu. Budalastina.