Novak Đoković
EPA, AP
Novak Đoković

EPA, AP

Novak Đoković, Foto: EPA, AP

Nekadašnji broj 1 britanskog tenisa i četiri reket planete Greg Rusedski pomno prati povratak Novaka Đokovića na vrh.

Nakon osvajanja US Opena, Rusedski je, potpuno hladno i racionalno poručio da će srpski as do kraja godine preuzeti lidersko mesto na ATP turu od Rafaela Nadala i ne samo to - izjednačiće rekord Rodžera Federera po broju Gren slem titula!

"U finalu Ðokovića i Del Potra su dva čoveka sedela kući i držala fige Argentincu da pobedi - Federer i Nadal. Možda deluje da su daleko od Novaka, ali nije tako. Sada ide njegov omiljeni Australijan open", napisao je Rusedski u kolumni za britanski Telegraf.

PROČITAJTE JOŠ:

 

"Kako Novak igra u drugom delu sezone, jasno je da će do kraja 2018. preuzeti prvo mesto. Ne bih bio iznenađen da izjednači, a onda i prestigne Federera po broju titula sa Gren slemova", istakao je Rusedski.

Bivši teniser, kao i mnogi pre njega, kao ključni faktor koji je doveo do povratka Noleta u strašnu formu, naveo je i ponovnu saradnju našeg igrača sa trenerom Marjanom Vajdom.

"Kada pogledate kako je prošao u Majamiju, a onda je vratio starog trenera i fizioterapeuta i evo gde je sad", dodao je on.