Srđan Đoković
Alo/M.Metlaš
Srđan Đoković

Alo/M.Metlaš

Srđan Đoković, Foto: Alo/M.Metlaš

Srđan Đoković je u emisiji "Upitnik" na RTS-u, otvorio dušu i odgovorio na mnoga pitanja vezana za Novaka, porodicu, bivšu državu... Jedno od zanimljivijih odgovora na pitanje voditeljke bilo je da prokomentariše Noletovu izjavu da navija za Hrvatsku.

 

- To su njegovi prijatelji, ti fudbaleri hrvatske reprezentacije. On je navijao za svoje prijatelje. Moramo da prestanemo sa tim konfrontacijama više. Sećate se kada su pre nekoliko godina bile poplave u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, on nije pomogao samo Srbiji, nego i Hrvatskoj i Bosni. To je za njega bila i ostala jedna zemlja i jedan narod. Ne možemo drugačije da se ponašamo - rekao je Srđan i nastavio:

Rolan Garos

Profimedia

- Kada je hteo da se ženi, došao je i rekao, "Tata, ja se ženim. Svadba će biti na Svetom Stefanu". Kažem, "zašto, sine, Sveti Stefan? Pa, tvoj grad je Beograd, tvoja zemlja je Srbija". On mi odgovara: "Molim?! Pa, jesi li mi ti ceo život govorio da je to jedna zemlja i jedan narod?" Dokle više raslojavanja i problema. Ne možemo više da se oslanjamo na te političare koji huškaju narod jedne na druge. Ne, mi smo jedno i tako treba da bude i da ostane. Jedino na taj način mi možemo dalje.

Rolan Garos

Tanjug/AP, Michel Euler

Đokovićev zaključak navodi na razmišljanje...

- Mi smo mali. Imali smo sreću da živimo u velikoj, prelepoj Jugoslaviji. Bili smo priznati i poznati u čitavom svetu. Naš crveni pasoš je bio fantastično priznat svuda u svetu. To više nije slučaj, sada smo se rasparčali na nekoliko malih državica koje niko ne poznaje niti obraća pažnju na nas. Jedini način da se mi vratimo na pijedestal je da se mi ujedinimo. Neka se svako moli svom bogu u svojoj kući, a kad izađemo napolje hajde da se rađamo, da radimo zajedno, da napredujemo i kao narod i kao region. Jedino tako će nas uvažavati i Zapad i Istok, ceo svet,'' rekao je Novakov otac na kraju.

Komentari (2)

Gogi

28.05.2019 23:26

Da je vama stradao neki clan porodice kao meni drugacije bi razmisljali!Zasto tako na drugim stranama ne razmisljaju!Svi su se promijenili,samo naivni Srbi ostali isti.Nikad se nece promjeniti!Recite Glumcu Emiru Hadzihafizbegovicu"mi smo jedan narod"!Nikada vise za Noleta necu da navijam!

aco

29.05.2019 00:45

Objasni to protjeranim i poklanim porodicama.To im objasni sto tvoj sin cestita onima koji slave uspjeh uz ustaske pjesme.